קרפלך

מרכיבים בצק קילו קמח 2 תפוחי אדמה עשויים כמחית 4 ביצים מלח על פי הטעם חצי כוס שמן מילוי חצי קילו בשר (עם מעט שומן) 2 בצלים קצוצים2 ביצים 100 גרם כבד עוף פלפל שחור ומלח על פי הטעם אופן הכנה להכנת הבצק מערבבים את כל המרכיבים יחד עד ליצירת עיסה אחידה.מילוי- מטגנים את הבשר, הכבד והבצל הקצוץ יחד עד להשחמה. לאחר הטיגון טוחנים את הכבד והבצל במטחנת בשר, מוסיפים את הביצים, הפלפל שחור והמלח ומערבבים שוב.את הבצק מרדדים ובעזרת כוס יוצרים עיגולים. את העיגולים ממלאים במילוי וסוגרים בזהירות עם לחיצות קלות בקצוות הבצק. לאחר מכן מבשלים כ – 15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן.את הקרפלך המוכנים ניתן לטגן במחבת בשמן עמוק או להוסיף ללא טיגון למרק עוף.

מרכיבים
בצק
קילו קמח
2 תפוחי אדמה עשויים כמחית
4 ביצים
מלח על פי הטעם
חצי כוס שמן

מילוי
חצי קילו בשר (עם מעט שומן)
2 בצלים קצוצים
2 ביצים
100 גרם כבד עוף
פלפל שחור ומלח על פי הטעם
אופן הכנה
להכנת הבצק מערבבים את כל המרכיבים יחד עד ליצירת עיסה אחידה.

מילוי- מטגנים את הבשר, הכבד והבצל הקצוץ יחד עד להשחמה.

לאחר הטיגון טוחנים את הכבד והבצל במטחנת בשר, מוסיפים את הביצים, הפלפל שחור והמלח ומערבבים שוב.

את הבצק מרדדים ובעזרת כוס יוצרים עיגולים.

את העיגולים ממלאים במילוי וסוגרים בזהירות עם לחיצות קלות בקצוות הבצק. לאחר מכן מבשלים כ – 15 דקות במים רותחים עם מעט מלח ומעט שמן.

את הקרפלך המוכנים ניתן לטגן במחבת בשמן עמוק או להוסיף ללא טיגון למרק עוף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר