כ- 18 כופתאות גדולות
החומרים
4 ביצים
4 כפות שמן
8 כפות מים רותחים
מלח, פלפל שחור
5 כפות גדושות קמח מצה
אופן ההכנה
טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את השמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים את המים בהדרגה ותוך טריפה, מלח ופלפל. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה ורכה. מניחים בצד ל- 10 עד 15 דקות.
מרתיחים מים בסיר רחב וגדול ומוסיפים מלח. מכינים קערית עם מים רותחים בצד.
כשהמים מבעבעים בעדינות, טובלים כף (או כפית, אם רוצים כופתאות יותר קטנות) במים הרותחים, לוקחים בעזרתה מהבלילה ומחליקים לתוך המים. ממשיכים כך עם שאר הבלילה.
מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות. הכופתאות תופחות מאוד.
מוציאים ומניחים על מגש.
לפני ההגשה מחממים שוב במרק הרותח.