ראשי מתכונים מסעדות יין חדש על המדף בתי קפה ברים זה טבעי כתבות אורח
 
 
מבצעים טעם עולמי פרסום הכרסום ספרי בישול תיירות Chip & Chips
 
מתכונים, מסעדות, בתי קפה, יין, ספרי בישול ועוד
 
למקצוענים צור קשר
 
חיפוש מסעדות     חיפוש באתר 
מתכונים
כתבות
  ראשי --> מתכונים - מרקים
מתכונים - מרקים

מרק פטריות בשמנת

מאת נירה רוסו, מועצת החלב


חומרים ל-8 מנות
חצי כוס פטריות יער מיובשות
11/2 כוסות מים רותחים
1 בצל גדול, קצוץ.
כף סוכר
50 גר' חמאה
כ-400 גר' פטריות טריות (שמפיניון יער או תערובת)
רבע כוס אבקת מרק פטריות
8 כוסות חלב
מלח ופלפל שחור
1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה
1. משרים את הפטריות המיובשות במים הרותחים למשך 20 דקות

2. בסיר גדול שיכיל את המרק מטגנים את הבצל עם הסוכר במחצית מכמות החמאה, עד שיזהיב.

3. שוטפים היטב את הפטריות הטריות, קוטמים את קצה הרגל.

4. חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומוסיפים אותן לסיר עם יתר החמאה. מסננים וקוצצים את הפטריות המיובשות ומצרפים גם אותן. מטגנים תוך ערבוב במשך 5-7 דקות.

5. מערבבים היטב את אבקת המרק ב- חצי כוס חלב. מוסיפים את התערובת לסיר בתוספת יתר החלב. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. אין להוסיף בשלב זה את השמנת החמוצה מחשש שתיפרד במשך החימום.

6. מבשלים תוך בחישה על אש בינונית במשך כ- 25 דקות עד אשר המרק מעובה וחלק. כאשר המרק מגיע לרתיחה מנמיכים את האש. את השמנת החמוצה מוסיפים ממש לפני האכילה.

רעיון הגשה
אפשר להוסיף את השמנת החמוצה לתוך סיר המטבח, אך דרך יפה ונאה יותר היא לעשות זאת לעיני הסועדים. יוצקים את המרק החם למגס יפה. מגישים את השמנת לשולחן בכלי קטן, או יוצקים אותה לסיר המרק אך אין מערבבים, כך שנוצרת תלולית לבנה בתוך המרק השחום. אפשר להניח פטרייה מגולפת אחת במרכז תלולית השמנת.










    

תגובות מבית פנאיקס

פרסם איתנו | צור קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית |
דורן תקשורת -כל הזכויות שמורות ל©
מנות ראשונות
מרקים
דגים
עוף
בשר
תוספות
דלי שומן
פסטה
סלטים
ירקות
פשטידות
קינוחים
מאפים
עוגות
משקאות
אחרים