מרק פטריות הונגרי אורגני

המצרכים1 חבילת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לפרוסות2 כוסות בצל קצוץ6 כפות חמאה3 כפות קמח לבן אורגני 1 כוס חלב אורגני 2 כפות שמיר קצוץ1 כף פפריקה מתוקה1 כף רוטב סויה אורגני (הרדוף)1 כפית מלח1 כפית פלפלרבע כפית אגוז מוסקט, מגורר דק2 כפות מים או סטוק למרקלהגשה2 כפיות מיץ לימוןחצי כוס שמנת חמוצהרבע כוס פטרוזיליה קצוצהאופן ההכנהמאדים את הבצל ב- 2 כפות חמאה, מוסיפים את הפטריות, השמיר, המים, הפפריקה ורוטב הסויה, ומבשלים כעשר דקות.בינתיים, מכינים רוטב בשמל* משארית החמאה, הקמח והחלב.מוסיפים את רוטב הבשמל למרק, מבשלים עוד כמה דקות ומתבלים במלח ובפלפל.מגישים עם מעט שמנת חמוצה וכמה טיפות לימון, ומקשטים בפטרוזיליה.הכנת רוטב בשמלממיסים את החמאה על אש קטנה.מוסיפים את הקמח, ומערבבים עם מקציף ידני.מוסיפים את אגוז המוסקט המגורר.מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך בחישה מתמדת עד שהעיסה אחידה.ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עם מקצף ידני עד שהעיסה נהיית מעט סמיכה.להוסיף מעט מלח ופלפל.

המצרכים
1 חבילת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לפרוסות
2 כוסות בצל קצוץ
6 כפות חמאה
3 כפות קמח לבן אורגני
1 כוס חלב אורגני
2 כפות שמיר קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף רוטב סויה אורגני (הרדוף)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
רבע כפית אגוז מוסקט, מגורר דק
2 כפות מים או סטוק למרק

להגשה
2 כפיות מיץ לימון
חצי כוס שמנת חמוצה
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה
מאדים את הבצל ב- 2 כפות חמאה, מוסיפים את הפטריות, השמיר, המים, הפפריקה ורוטב הסויה, ומבשלים כעשר דקות.

בינתיים, מכינים רוטב בשמל* משארית החמאה, הקמח והחלב.

מוסיפים את רוטב הבשמל למרק, מבשלים עוד כמה דקות ומתבלים במלח ובפלפל.

מגישים עם מעט שמנת חמוצה וכמה טיפות לימון, ומקשטים בפטרוזיליה.

הכנת רוטב בשמל
ממיסים את החמאה על אש קטנה.

מוסיפים את הקמח, ומערבבים עם מקציף ידני.

מוסיפים את אגוז המוסקט המגורר.

מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך בחישה מתמדת עד שהעיסה אחידה.

ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עם מקצף ידני עד שהעיסה נהיית מעט סמיכה.

להוסיף מעט מלח ופלפל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר