המצרכים
1 חבילת פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לפרוסות
2 כוסות בצל קצוץ
6 כפות חמאה
3 כפות קמח לבן אורגני
1 כוס חלב אורגני
2 כפות שמיר קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף רוטב סויה אורגני (הרדוף)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
רבע כפית אגוז מוסקט, מגורר דק
2 כפות מים או סטוק למרק
להגשה
2 כפיות מיץ לימון
חצי כוס שמנת חמוצה
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מאדים את הבצל ב- 2 כפות חמאה, מוסיפים את הפטריות, השמיר, המים, הפפריקה ורוטב הסויה, ומבשלים כעשר דקות.
בינתיים, מכינים רוטב בשמל* משארית החמאה, הקמח והחלב.
מוסיפים את רוטב הבשמל למרק, מבשלים עוד כמה דקות ומתבלים במלח ובפלפל.
מגישים עם מעט שמנת חמוצה וכמה טיפות לימון, ומקשטים בפטרוזיליה.
הכנת רוטב בשמל
ממיסים את החמאה על אש קטנה.
מוסיפים את הקמח, ומערבבים עם מקציף ידני.
מוסיפים את אגוז המוסקט המגורר.
מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך בחישה מתמדת עד שהעיסה אחידה.
ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עם מקצף ידני עד שהעיסה נהיית מעט סמיכה.
להוסיף מעט מלח ופלפל.