מרק דלעת קטיפתי בתיבול אבקת מרק עוף

החומרים1 כף חמאה + 1 כף שמן רגיל1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות2-1 כפות אבקת קארי1 ק"ג דלעת קלופה ונקיה חתוכה לקוביות300 גרם תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביותכחצי ליטר מיםאחת וחצי כפות אבקת מרק טעם עוף אסם1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)נוזלים נוספים לדילול (מרק או חלב)מלח ופלפל לפי הטעםקרם פרש (או שמנת מתוקה)עירית קצוצהקרוטונים אופן ההכנה1. בסיר כבד מחממים את החמאה והשמן ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שקוף תוך ערבוב כ- 7 דקות.2. מוסיפים את הקארי ומבעבעים שניות ספורות.3. מוסיפים את קוביות הדלעת, תפו"א והנוזלים ומביאים לרתיחה. מבליעים פנימה את אבקת המרק. 4. מבעבעים על אש נמוכה עד שהירקות רכים כ- 45 דקות עד שעה לקבלת תערובת קטיפתית.5. טורפים פנימה את השמנת ונוזלים נוספים עד לקבלת מידת סמיכות רצויה. (הגשה כמרק קר דורשת דילול רב יותר). מתקנים את התיבול ומגישים חם או קר כשבמרכז מוזגים קרם פרש ועירית קצוצה.

החומרים
1 כף חמאה + 1 כף שמן רגיל
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2-1 כפות אבקת קארי
1 ק"ג דלעת קלופה ונקיה חתוכה לקוביות
300 גרם תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות
כחצי ליטר מים
אחת וחצי כפות אבקת מרק טעם עוף אסם
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
נוזלים נוספים לדילול (מרק או חלב)
מלח ופלפל לפי הטעם
קרם פרש (או שמנת מתוקה)
עירית קצוצה
קרוטונים

אופן ההכנה
1. בסיר כבד מחממים את החמאה והשמן ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שקוף תוך ערבוב כ- 7 דקות.

2. מוסיפים את הקארי ומבעבעים שניות ספורות.

3. מוסיפים את קוביות הדלעת, תפו"א והנוזלים ומביאים לרתיחה. מבליעים פנימה את אבקת המרק.

4. מבעבעים על אש נמוכה עד שהירקות רכים כ- 45 דקות עד שעה לקבלת תערובת קטיפתית.

5. טורפים פנימה את השמנת ונוזלים נוספים עד לקבלת מידת סמיכות רצויה. (הגשה כמרק קר דורשת דילול רב יותר). מתקנים את התיבול ומגישים חם או קר כשבמרכז מוזגים קרם פרש ועירית קצוצה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר