החומרים
1 כף חמאה + 1 כף שמן רגיל
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2-1 כפות אבקת קארי
1 ק"ג דלעת קלופה ונקיה חתוכה לקוביות
300 גרם תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות
כחצי ליטר מים
אחת וחצי כפות אבקת מרק טעם עוף אסם
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
נוזלים נוספים לדילול (מרק או חלב)
מלח ופלפל לפי הטעם
קרם פרש (או שמנת מתוקה)
עירית קצוצה
קרוטונים
אופן ההכנה
1. בסיר כבד מחממים את החמאה והשמן ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שקוף תוך ערבוב כ- 7 דקות.
2. מוסיפים את הקארי ומבעבעים שניות ספורות.
3. מוסיפים את קוביות הדלעת, תפו"א והנוזלים ומביאים לרתיחה. מבליעים פנימה את אבקת המרק.
4. מבעבעים על אש נמוכה עד שהירקות רכים כ- 45 דקות עד שעה לקבלת תערובת קטיפתית.
5. טורפים פנימה את השמנת ונוזלים נוספים עד לקבלת מידת סמיכות רצויה. (הגשה כמרק קר דורשת דילול רב יותר). מתקנים את התיבול ומגישים חם או קר כשבמרכז מוזגים קרם פרש ועירית קצוצה.