6-8 מנות
החומרים לפסטו
2 שיני שום
חופן צנוברים קלויים
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
2 כוסות עלי בזיליקום
שמן זית על-פי מידת הסמיכות הרצויה
החומרים למרק
2 כפות שמן זית
בצלים גדולים חתוכים לקוביות או לפרוסות
3 מקלות סלרי פרוסים
כ- 500 גרם עגבניות קלופות ומגורענות חתוכות לקוביות
2-3 קישואים חצויים ופרוסים
כ- 200 גרם שעועית ירוקה מנוקה וחתוכה
כ – 6 כוסות ציר ירקות או טעם עוף
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (אפשר קפואה)
3 כפות רסק עגבניות
כ- 300-200 גרם עלי כרוב או עלי מנגולד פרוסים דק
אחת וחצי כוסות פסטה "פרפקטו" – קאוטפי או כל פסטה קטנה אחרת
קורט רוזמרין, מלח ופלפל שחור טחון טרי, קורט סוכר, קורט אורגנו
אופן ההכנה
1. מכינים את הפסטו ושומרים במקרר או במקפיא בכלי סגור מכוסה בשכבת שמן זית למניעת השחרה.
2. בסיר כבד וגדול מחממים את שמן הזית ומאדים את הבצל על אש בינונית עד שהבצל שקוף כ- 10 דקות.
3. מוסיפים את הגזר והסלרי ומערבבים. מאדים עוד כ- 4 דקות.
4. מוסיפים את העגבניות, הקישואים והשעועית הירוקה. מערבבים עוד 3 דקות ומתבלים.
5. מוסיפים הפסטה וציר אם צריך, ממשיכים לבשל עד שהפסטה מוכנה עוד כ- 10 דקות.
6. מוסיפים את הכרוב או המנגולד ומבעבעים עוד כ- 2 דקות. מתקנים התיבול.
7. מגישים במנות אישיות עם כף פסטו ולחם שחור טרי.