4 מנות
החומרים
4 כפות שמן זית
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
1 זוקיני חתוך לקוביות
1 בצל סגול קלוף חצוי וחתוך לפלחים
1 כרישה מנוקה (לבן וירוק בהיר) פרוסה לפרוסות
1 תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך לקוביות
1 גבעול סלרי פרוס לפרוסות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות (אם רוצים)
5-4 כוסות מים
6-5 עגבניות קלופות וחצויות (אפשר מקופסא)
2 כפיות סוד התיבול בזיליקום ואורגנו איטלקי
2 כפיות סוד התיבול שום ופטרוזיליה
להגשה
עלי סלרי רעננים, קצוצים גס
אופן ההכנה
1. בסיר רחב מחממים השמן ומטגנים קוביות הירקות (למעט העגבניות) תוך ערבוב על אש בינונית כ- 5 דקות.
2. יוצקים מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים סוד התיבול והעגבניות, מנמיכים הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 20 דקות.
3. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מסוד התיבול.
4. מגישים חם עם עלי סלרי טריים. גבינת פרמזן מגוררת תשפר ותעדן את המרק