מרק חרירה – מרק קטניות מרוקאי חמצמץ ועשיר

מרכיבים1 כוס חומוס מושרה לילה במים1 כוס עדשים חומות1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס1 צרור כוסברה קצוצה גס2 בצלים בינוניים לבנים קצוצים3 עגבניות טריות בינוניות חתוכות לקוביות1 כוס אטריות דקות1 כפית פלפל שחור גרוסחצי כפית כורכוםחצי כפית מלח1 כוס קמח לבן מנופה1 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביותאופן הכנהבסיר גדול מכניסים את הבשר, החומוס והעדשים. מוסיפים 4 ליטר מים ומביאים לרתיחה. במחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את העגבניות והסלרי ומטגנים ל 4 דקות נוספות. מעבירים את הירקות המטוגנים לסיר ומנמיכים את האש. מתבלים בפלפל שחור, כורכום ומלח ומבשלים למשך שעתיים על אש נמוכה. מדללים את הקמח במים חמים ומוסיפים אותו לסיר המרק. מוסיפים גם האטריות, הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים לעוד 30 דקות. חשוב לבחוש בשלב הזה מידי פעם. מגישים בליווי חצי לימון טרי.

מרכיבים
1 כוס חומוס מושרה לילה במים
1 כוס עדשים חומות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
1 צרור כוסברה קצוצה גס
2 בצלים בינוניים לבנים קצוצים
3 עגבניות טריות בינוניות חתוכות לקוביות
1 כוס אטריות דקות
1 כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
1 כוס קמח לבן מנופה
1 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביות

אופן הכנה
בסיר גדול מכניסים את הבשר, החומוס והעדשים. מוסיפים 4 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

במחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות.

מוסיפים את העגבניות והסלרי ומטגנים ל 4 דקות נוספות.

מעבירים את הירקות המטוגנים לסיר ומנמיכים את האש.

מתבלים בפלפל שחור, כורכום ומלח ומבשלים למשך שעתיים על אש נמוכה.

מדללים את הקמח במים חמים ומוסיפים אותו לסיר המרק.

מוסיפים גם האטריות, הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים לעוד 30 דקות.

חשוב לבחוש בשלב הזה מידי פעם.

מגישים בליווי חצי לימון טרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר