המצרכים:
800 גר' שעועית לבנה (מושרית ללילה), או שקית שעועית לבנה מבושלת קפואה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 פלפל אדום קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
2 קופסאות קוביות פסטרמה של זוגלובק
1/2 כף אורגנו יבש
1/2 פלפל חריף אדום (לפי הטעם)
1 כפית כמון
1/2 כפית סוכר
1/2 1 ליטר ציר עוף ( או 11/2 ליטר מים ו11/2 כף אבקת מרק עוף)
2 כף שמן זית
1 כפית גדושה מלח
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והפלפל האדום עד הזהבה.
מוסיפים את השום והפלפל החריף, מטגנים עוד דקה.
מוסיפים את שאר החומרים (מלבד הפסטרמה), מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 30 דקות.
יוצקים לקעריות הגשה, ומוסיפים את קוביות הפסטרמה.