החומרים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 שיני שום
50 גר' חמאה
קופסא של עגבניות שלמות מקולפות
1.5 ליטר מיץ עגבניות
2-3 עלי דפנה
250 גר' גבינת מסקרפונה
מלח, פלפל גרוס טרי
טבסקו (לטעם חריף במיוחד)
אופן ההכנה:
להמיס את החמאה ולאדות את הבצל והשום עד שיתרככו כ- 7 דקות.
להוסיף את העגבניות הקלופות (כולל המיץ), מיץ העגבניות ועלי הדפנה.
להנמיך את האש ולבשל עוד כ- 20 דקות.
להסיר מהאש ולצנן את המרק.
להעביר את העגבניות והבצל באמצעות כף מחוררת למעבד מזון. להוסיף את הגבינה ולטחון עד קבלת מחית חלקה.
להחזיר את התערובת לסיר ולחמם שוב את המרק אך לא להרתיח.
לתבל במלח ופלפל. ניתן לתבל בטיפות של טבסקו לפי הטעם.
לקישוט המרק לפזר עירית קצוצה מעל.
לגיוון ניתן להגיש את המרק בתוך קעריות לחם או לחמניות.
הראל אזיקרי שף – מטבח בוטיק
050-9107149
www.harelchef.co.il, [email protected]