ל- 4-6 סועדים
חומרים:
½ ליטר חלב
½ ליטר ציר ירקות
¼ ליטר שמנת מתוקה 42%
500 גר' שומר טרי
100 גר' שקדים שלמים
30 גר' ג'ינג'ר מגורד
ענף טרגון
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים ביחד בסיר גבוה, מביאים לרתיחה ומורידים את גובה הלהבות עד לבעבוע עדין.
מוסיפים מעט מלח, מעט פלפל שחור גרוס ומעט סוכר. כשהשומר רך (בערך לאחר כ-25 דקות) מורידים את הסיר מהאש, טוחנים במכשיר "בראון" ומסננים היטב.
מחזירים לאש ומשפרים טעמים.
אופן ההגשה:
לפזר על צלחת עמוקה רבע פטריית פורצ'יני קצוצה, להקציף את המרק היטב, למזוג ולהגיש מייד.