מרק קרם גזר ושמנת

מצרכים ל- 8 מנות:3 בצלים גדולים קלופים800 גרם גזר קלוף2-1 גבעולי סלרי אמריקאי1/4 ראש סלרי קטן קלוף1/2 כף פטרוזיליה קצוצהפלפל אנגלי, עלי דפנה, מלח, פלפל שחור, מוסקט מגורר2 מיכלי שמנת מתוקה1/2 1 כוסות חלב אופן ההכנהףפורסים את הבצל, מאדים במעט חמאה או שמן בסיר גדול. פורסים גם את הגזר, אפשר במעבד מזון, ומוסיפים לסיר. מקפיצים 5 דקות.מוסיפים סלרי, פטרוזיליה, פלפל אנגלי, עלי דפנה, מים עד כיסוי מוחלט ותבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שהגזר רך.מוציאים עלי דפנה וגרגרי פלפל, וטוחנים היטב בבלנדר.טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מוסיפים את החלב, ואם המרק סמיך מדי מדללים אותו בעוד חלב. מגישים חם.

מצרכים ל- 8 מנות:
3 בצלים גדולים קלופים
800 גרם גזר קלוף
2-1 גבעולי סלרי אמריקאי
1/4 ראש סלרי קטן קלוף
1/2 כף פטרוזיליה קצוצה
פלפל אנגלי, עלי דפנה, מלח, פלפל שחור, מוסקט מגורר
2 מיכלי שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות חלב

אופן ההכנהף
פורסים את הבצל, מאדים במעט חמאה או שמן בסיר גדול. פורסים גם את הגזר, אפשר במעבד מזון, ומוסיפים לסיר. מקפיצים 5 דקות.
מוסיפים סלרי, פטרוזיליה, פלפל אנגלי, עלי דפנה, מים עד כיסוי מוחלט ותבלינים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שהגזר רך.
מוציאים עלי דפנה וגרגרי פלפל, וטוחנים היטב בבלנדר.
טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מוסיפים את החלב, ואם המרק סמיך מדי מדללים אותו בעוד חלב. מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר