מרק ירקות עשיר בנוסח פרובאנס

חומרים ל- 6 מנות:זמן הכנה: 15 דקותזמן בישול: כשעה3 כפות שמן זיתירקות קבוצה א': 1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות1 כרישה מנוקה ופרוסה (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)1 גזר בינוני קלוף ופרוס1 תפוח אדמה בינוני קלוף חתוך לקוביותירקות קבוצה ב':2 קישואים קטנים חצויים ופרוסים3 עגבניות בשלות קלופות וללא גרעינים חתוכות לקוביות1 כוס אפונת גינה1 כוס שעועית ירוקה מנוקה וחתוכה לפיסות 1 קופסה (250 גרם) שעועית לבנה משומרת ומסוננת6-8 כוסות נוזלים של מים או מרק פרווה זך (במידת הצורך ניתן להוסיף נוזלים)1 ענף רוזמרין3 ענפי טימין2 עלי פטרוזיליהמלחפלפל שחור גרוס טריאופן ההכנה:בסיר גדול וכבד ועל אש בינונית מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והכרישה תוך כדי ערבוב במשך 7–10 דקות. מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה, עשבי תיבול והנוזלים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ– 30 דקות.מוציאים את עשבי התיבול. מוסיפים את הירקות מקבוצה ב' וממשיכים לבשל במשך כ- 15 דקות נוספות בסיר מכוסה, עד שהירקות מתרככים. במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים עם אחת התוספות להגשה לפי סוג הארוחה ועם לחם כפרי טרי.להגשה: בארוחה חלבית – ניתן להוסיף רוטב פיסטו, העשוי כפסטו איטלקי אך ללא צנוברים ופרמזן מגורר.בארוחה פרווה – ניתן להוסיף תערובת שמן זית, שום ועלי בזיליקום קצוצים דק, ו/או מעט ממרח זיתים שחורים (טפנד).

חומרים ל- 6 מנות:
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: כשעה

3 כפות שמן זית
ירקות קבוצה א':
1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות
1 כרישה מנוקה ופרוסה (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)
1 גזר בינוני קלוף ופרוס
1 תפוח אדמה בינוני קלוף חתוך לקוביות
ירקות קבוצה ב':
2 קישואים קטנים חצויים ופרוסים
3 עגבניות בשלות קלופות וללא גרעינים חתוכות לקוביות
1 כוס אפונת גינה
1 כוס שעועית ירוקה מנוקה וחתוכה לפיסות
1 קופסה (250 גרם) שעועית לבנה משומרת ומסוננת
6-8 כוסות נוזלים של מים או מרק פרווה זך (במידת הצורך ניתן להוסיף נוזלים)
1 ענף רוזמרין
3 ענפי טימין
2 עלי פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
בסיר גדול וכבד ועל אש בינונית מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והכרישה תוך כדי ערבוב במשך 7–10 דקות.
מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה, עשבי תיבול והנוזלים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ– 30 דקות.
מוציאים את עשבי התיבול. מוסיפים את הירקות מקבוצה ב' וממשיכים לבשל במשך כ- 15 דקות נוספות בסיר מכוסה, עד שהירקות מתרככים.
במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים עם אחת התוספות להגשה לפי סוג הארוחה ועם לחם כפרי טרי.

להגשה:
בארוחה חלבית – ניתן להוסיף רוטב פיסטו, העשוי כפסטו איטלקי אך ללא צנוברים ופרמזן מגורר.
בארוחה פרווה – ניתן להוסיף תערובת שמן זית, שום ועלי בזיליקום קצוצים דק, ו/או מעט ממרח זיתים שחורים (טפנד).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר