מרק קישואים קליל

חומרים ל- 4 מנות:זמן הכנה: 7 דקותזמן בישול: 25 דקות2 כפות חמאה או מרגרינה או שמן זית1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק 7 קישואים בינוניים (600 – 700 גרם) קישואים בהירים או זוקיני או תערובת של קישואים מנוקים, חצויים ופרוסים לפרוסות של כ- 4 – 5 מ"מ4 כוסות מים ואבקת מרק טעם עוף זך (ניתן להוסיף נוזלים במידת הצורך)1 גבעול סלרי שלםצרור שמיר קצוץמלחפלפל שחור גרוס טרילעיבוי (לא הכרחי):2 כפות חמאה או מרגרינה בטעם חמאה 1 כף קמחלהגשה: שמיר קצוץ. להגשה חלבית ניתן להוסיף גם שמנת חמוצה אופן ההכנה: בסיר בינוני מחממים את השומן ומטגנים את הבצל על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד שייעשה שקוף (כ- 7 דקות). חשוב לא להשחים את הבצל.מוסיפים את פרוסות הקישוא ומערבבים עם הבצל במשך 2 דקות. מוסיפים את המרק, עשבי התיבול ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות.מוציאים את גבעול הסלרי ומתקנים את התיבול.אם רוצים לעבות ולהסמיך את המרק, מכינים את תערובת הקמח והשומן בסיר קטן בנפרד ומדללים תוך טריפה נמרצת עם נוזלי המרק. מוסיפים את התערובת לסיר ומבשלים 3 דקות נוספות.בהגשה חלבית – עם שמנת מתוקה.

חומרים ל- 4 מנות:
זמן הכנה: 7 דקות
זמן בישול: 25 דקות

2 כפות חמאה או מרגרינה או שמן זית
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
7 קישואים בינוניים (600 – 700 גרם) קישואים בהירים או זוקיני או תערובת של קישואים מנוקים, חצויים ופרוסים לפרוסות של כ- 4 – 5 מ"מ
4 כוסות מים ואבקת מרק טעם עוף זך (ניתן להוסיף נוזלים במידת הצורך)
1 גבעול סלרי שלם
צרור שמיר קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
לעיבוי (לא הכרחי):
2 כפות חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
1 כף קמח
להגשה:
שמיר קצוץ. להגשה חלבית ניתן להוסיף גם שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
בסיר בינוני מחממים את השומן ומטגנים את הבצל על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד שייעשה שקוף (כ- 7 דקות). חשוב לא להשחים את הבצל.
מוסיפים את פרוסות הקישוא ומערבבים עם הבצל במשך 2 דקות. מוסיפים את המרק, עשבי התיבול ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות.
מוציאים את גבעול הסלרי ומתקנים את התיבול.
אם רוצים לעבות ולהסמיך את המרק, מכינים את תערובת הקמח והשומן בסיר קטן בנפרד ומדללים תוך טריפה נמרצת עם נוזלי המרק. מוסיפים את התערובת לסיר ומבשלים 3 דקות נוספות.
בהגשה חלבית – עם שמנת מתוקה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר