מרק ירקות עם פילה דג

חומרים ל- 6 מנותזמן הכנה: 10 דקותזמן בישול: 40 דקותכפות שמן זית2 בצלים בינוניים חתוכים גס2 כרישות מנוקות ופרוסות (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)3 טבעות פלפל חריף (לא הכרחי)2 עגבניות גדולות ובשלות קלופות וללא גרעינים חתוכות גס1/2– 3/4 כוס שעועית לימה קפואה (לא הכרחי)1 תפוח אדמה קטן קלוף וחתוך לקוביות6 כוסות מים ואבקת מרק זך צרור תבלינים: טימין, עלה דפנה, גבעול סלרי, פטרוזיליה מלחפלפל שחור גרוס טריקורט סוכר1 כוס יין לבן יבש 2 כפות וורמוט יבש (לא הכרחי)1 קישוא קטן מחולק ל- 4 ופרוס לפרוסות דקות1 כף טרגון קצוץ350 גרם פילה דג לבן, מנוקה מעצמות וחתוך לקוביות3 כפות אוזו (לא הכרחי)להגשה:מעט טיפות שמן זית, עשבי תבלין קצוצים (טרגון, פטרוזיליה). אופן ההכנה: מחממים בסיר גדול שמן זית ומטגנים על אש בינונית ותוך כדי ערבוב את הבצל והכרישה במשך כ- 7 דקות, אך מקפידים לא להשחים.מוסיפים את השום הפרוס, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות נוספות. מוסיפים את שאר הירקות, הנוזלים וצרור עשבי התבלין, ומביאים לרתיחה. מתבלים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 30 דקות.מוציאים את צרור עשבי התיבול ויוצקים את היין והוורמוט. מוסיפים את הקישוא, הטרגון וקוביות הדג, ומבשלים 5 דקות נוספות.במידת הצורך מתקנים התיבול. מוסיפים את האוזו ומגישים עם עשבי תיבול ושמן זית.

חומרים ל- 6 מנות
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 40 דקות

כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
2 כרישות מנוקות ופרוסות (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)
3 טבעות פלפל חריף (לא הכרחי)
2 עגבניות גדולות ובשלות קלופות וללא גרעינים חתוכות גס
1/2– 3/4 כוס שעועית לימה קפואה (לא הכרחי)
1 תפוח אדמה קטן קלוף וחתוך לקוביות
6 כוסות מים ואבקת מרק זך
צרור תבלינים: טימין, עלה דפנה, גבעול סלרי, פטרוזיליה מלח
פלפל שחור גרוס טרי
קורט סוכר
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות וורמוט יבש (לא הכרחי)
1 קישוא קטן מחולק ל- 4 ופרוס לפרוסות דקות
1 כף טרגון קצוץ
350 גרם פילה דג לבן, מנוקה מעצמות וחתוך לקוביות
3 כפות אוזו (לא הכרחי)
להגשה:
מעט טיפות שמן זית, עשבי תבלין קצוצים (טרגון, פטרוזיליה).

אופן ההכנה:
מחממים בסיר גדול שמן זית ומטגנים על אש בינונית ותוך כדי ערבוב את הבצל והכרישה במשך כ- 7 דקות, אך מקפידים לא להשחים.
מוסיפים את השום הפרוס, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות נוספות.
מוסיפים את שאר הירקות, הנוזלים וצרור עשבי התבלין, ומביאים לרתיחה. מתבלים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 30 דקות.
מוציאים את צרור עשבי התיבול ויוצקים את היין והוורמוט. מוסיפים את הקישוא, הטרגון וקוביות הדג, ומבשלים 5 דקות נוספות.
במידת הצורך מתקנים התיבול. מוסיפים את האוזו ומגישים עם עשבי תיבול ושמן זית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר