חומרים ל- 4 מנות:
1/2 ק"ג דלעת
1/2 כוס שמן
2 גזרים
3 שיני שום
2 ענפי טימין
1 ליטר מים
לקצפת:
100 מ"ל שמנת
מלח
כפית שטוחה לימון פרסי טחון
אופן ההכנה:
קולפים את כל הירקות וחותכים לחתיכות גסות.
בסיר עמוק יוצקים את שמן הזית, מניחים את הירקות ומטגנים קלות, מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
מעבירים במג'ימיקס, מסננים ומחזירים לסיר, טועמים ומתקנים תיבול.
הכנת הקצפת:
במטרפה חשמלית מקציפים שמנת, מלח ולימון פרסי לקצפת יציבה.
הגשה:
יוצקים את המרק החם לצלחות, ומניחים במרכז מעט קצפת.