מרק גולש

חומרים ל- 6 מנות:1 ק"ג בשר בקר נקי משומן, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ (חלק מס' 4 בבקר)2 יח' בצל לבן קלוף וקצוץ4 שיני שום קצוצות4 יח' עגבניות טריות חתוכות לקוביות3 כף פפריקה מתוקה1 כף סוכר לבן1 כפית פלפל שחור טחון1 כפית פפריקה חריפה מים4 יח' תפו"א קלוף וחתוך לקוביות גדולותכוסברה טריהאופן ההכנה:מחממים שמן לטיגון בסיר כבד, מתלבים את קוביות הבקר במלח ופלפל שחור, ומטגנים אותן עד שמקבלות צבע שחום. מסירים מהאש. מוסיפים את הבצל, השום והעגבניות, מטגנים עוד כשתי דקות, ומוסיפים את התבלינים. מוסיפים לסיר את הבשר שטוגן מראש, וממלאים את הסיר במספר ס"מ מים יותר גבוה מגובה תכולת הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עם מכסה כשעתיים לפחות (הבשר אמור להיות רך לגמרי). במידה והבשר לא רך דיו, ממשיכים לבשל עד לקבלת רכות מקסימלית. כאשר הבשר רך מוסיפים תפוחי אדמה וכ-3 כוסות מים, וממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים גם כן. מתבלים במלח וכוסברה טריה קצוצה. המלצה:במקום 3 כוסות מים, יחד עם תפו"א, ניתם להחליף כוס מים אחת בכוס בירה.

חומרים ל- 6 מנות:
1 ק"ג בשר בקר נקי משומן, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ (חלק מס' 4 בבקר)
2 יח' בצל לבן קלוף וקצוץ
4 שיני שום קצוצות
4 יח' עגבניות טריות חתוכות לקוביות
3 כף פפריקה מתוקה
1 כף סוכר לבן
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה חריפה
מים
4 יח' תפו"א קלוף וחתוך לקוביות גדולות
כוסברה טריה

אופן ההכנה:
מחממים שמן לטיגון בסיר כבד, מתלבים את קוביות הבקר במלח ופלפל שחור, ומטגנים אותן עד שמקבלות צבע שחום.
מסירים מהאש.
מוסיפים את הבצל, השום והעגבניות, מטגנים עוד כשתי דקות, ומוסיפים את התבלינים.
מוסיפים לסיר את הבשר שטוגן מראש, וממלאים את הסיר במספר ס"מ מים יותר גבוה מגובה תכולת הסיר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עם מכסה כשעתיים לפחות (הבשר אמור להיות רך לגמרי).
במידה והבשר לא רך דיו, ממשיכים לבשל עד לקבלת רכות מקסימלית.
כאשר הבשר רך מוסיפים תפוחי אדמה וכ-3 כוסות מים, וממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים גם כן.
מתבלים במלח וכוסברה טריה קצוצה.

המלצה:
במקום 3 כוסות מים, יחד עם תפו"א, ניתם להחליף כוס מים אחת בכוס בירה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר