מרק בוטנים חלבי

חומרים להכנת 5 מנות:3 גזרים1 בצל2 גבעולי סלרי (אם רוצים)2 כוסות מים½ כוס חמאת בוטנים1 כוס חלב1 כפית מלח1 כוס שמנת מתוקה או שמנת לקפהבוטנים או אגוזים קצוצים לקישוט אופן ההכנה:קולפים את הגזר, חותכים את הבצל ואת הסלרי לפרוסות קטנות (אפשר בדיסקית הפריסה של מעבד המזון), ומבשלים את הירקות במים כ- 30 דקות עד שיתרככו.מרסקים את הירקות עם מעט מרק בבלנדר או במעבד מזון.ממיסים את חמאת הבוטנים בכוס מהמרק. בוחשים באיטיות, מעל אש בינונית. מוסיפים את כל יתר החומרים (מלבד השמנת), ומביאים לידי רתיחה בזהירות, כי החלב עלול לגלוש.מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת. מחממים עוד 1- 2 דקות, ומגישים חם בתוספת בוטנים או אגוזים קצוצים. גיוון: אפשר להכין את המרק גם בלי סלרי. במקומו מוסיפים 1 כף חמאת בוטנים לעיבוי.

חומרים להכנת 5 מנות:
3 גזרים
1 בצל
2 גבעולי סלרי (אם רוצים)
2 כוסות מים
½ כוס חמאת בוטנים
1 כוס חלב
1 כפית מלח
1 כוס שמנת מתוקה או שמנת לקפה
בוטנים או אגוזים קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:
קולפים את הגזר, חותכים את הבצל ואת הסלרי לפרוסות קטנות (אפשר בדיסקית הפריסה של מעבד המזון), ומבשלים את הירקות במים כ- 30 דקות עד שיתרככו.
מרסקים את הירקות עם מעט מרק בבלנדר או במעבד מזון.
ממיסים את חמאת הבוטנים בכוס מהמרק. בוחשים באיטיות, מעל אש בינונית.
מוסיפים את כל יתר החומרים (מלבד השמנת), ומביאים לידי רתיחה בזהירות, כי החלב עלול לגלוש.
מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת.
מחממים עוד 1- 2 דקות, ומגישים חם בתוספת בוטנים או אגוזים קצוצים.

גיוון:
אפשר להכין את המרק גם בלי סלרי. במקומו מוסיפים 1 כף חמאת בוטנים לעיבוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר