מרק קר מתפוחי אדמה, כרישה ושמנת (או יוגורט)

מצרכים:1 בצל גדול קלוף1 כרישה גדולה, או 3 קטנות50 גרם חמאה6 תפוחי אדמה גדולים ויפיםמלח ופלפל7 כוסות מים2 כוסות חלב1 מכל שמנת מתוקההרבה עירית קצוצהאופן ההכנה:קוצצים את הבצל, חותכים את הכרישה לאורך, מנקים במים זורמים וחותכים לטבעות (משתמשים בחלק הירוק הפנימי ובכל החלק הלבן).ממיסים חמאה בסיר, ומשחימים בה בצל וכרישה. בינתיים קולפים תפוחי אדמה וחותכים לקוביות (או לפרוסות במעבד מזון), מוסיפים לסיר ומאדים ללא נוזלים במשך עשר דקות. ממליחים ומפלפלים.מרתיחים את המים ומוסיפים לסיר. מבשלים 40 דקות ומרסקים בבלנדר, בבלנדר-יד או במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את החלב והשמנת.מצננים מאוד.מגישים עם עירית קצוצה, ואפשר להוסיף כף שמנת חמוצה לכל צלחת.

מצרכים:
1 בצל גדול קלוף
1 כרישה גדולה, או 3 קטנות
50 גרם חמאה
6 תפוחי אדמה גדולים ויפים
מלח ופלפל
7 כוסות מים
2 כוסות חלב
1 מכל שמנת מתוקה
הרבה עירית קצוצה

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל, חותכים את הכרישה לאורך, מנקים במים זורמים וחותכים לטבעות (משתמשים בחלק הירוק הפנימי ובכל החלק הלבן).
ממיסים חמאה בסיר, ומשחימים בה בצל וכרישה.
בינתיים קולפים תפוחי אדמה וחותכים לקוביות (או לפרוסות במעבד מזון), מוסיפים לסיר ומאדים ללא נוזלים במשך עשר דקות. ממליחים ומפלפלים.
מרתיחים את המים ומוסיפים לסיר.
מבשלים 40 דקות ומרסקים בבלנדר, בבלנדר-יד או במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים את החלב והשמנת.
מצננים מאוד.
מגישים עם עירית קצוצה, ואפשר להוסיף כף שמנת חמוצה לכל צלחת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר