מרק בצל אמיתי

חומרים ל – 4-6 מנות: לציר: 1 ק"ג בצל רגיל או בצל אדום 8 כוסות מים 2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות 3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות 1 עלה דפנה להכנת הבצל: 3-4 כפות שמן זית 6 כפות רוטב סויה קיקומן מלח לפי הטעם פרוסות בגט קלויות גבינה צהובה (בפרוסות עבות) אופן ההכנה: שוטפים היטב את הבצלים ומקלפים. שומרים את הקליפות השטופות ושמים בסיר ביחד עם המים, הגזר, הסלרי ועלה הדפנה. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות. מסננים ושומרים את הנוזלים. במחבת גדולה מחממים את השמן, ומטגנים-מבשלים את הבצל על אש בינונית-נמוכה.בוחשים מדי פעם עד שהבצל משחים היטב, אך לא נשרף, כ-30 דקות. מוסיפים את הבצל לציר, מתבלים ברוטב סויה קיקומן והמלח לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 15 דקות.מחממים את התנור או הטוסטר אובן ל-180 מעלות. מחלקים את המרק למנות אישיות בקערות חסינות אש, ומניחים פרוסת בגט עם גבינה על כל מנה. שמים את הקערות על מגש חסין אש, ומכניסים בזהירות לתנור רק עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מגישים מיד.

חומרים ל – 4-6 מנות:
לציר:
1 ק"ג בצל רגיל או בצל אדום
8 כוסות מים
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
1 עלה דפנה

להכנת הבצל:
3-4 כפות שמן זית
6 כפות רוטב סויה קיקומן
מלח לפי הטעם
פרוסות בגט קלויות
גבינה צהובה (בפרוסות עבות)

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הבצלים ומקלפים. שומרים את הקליפות השטופות ושמים בסיר ביחד עם המים, הגזר, הסלרי ועלה הדפנה.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות. מסננים ושומרים את הנוזלים.
במחבת גדולה מחממים את השמן, ומטגנים-מבשלים את הבצל על אש בינונית-נמוכה.
בוחשים מדי פעם עד שהבצל משחים היטב, אך לא נשרף, כ-30 דקות.
מוסיפים את הבצל לציר, מתבלים ברוטב סויה קיקומן והמלח לפי הטעם.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 15 דקות.
מחממים את התנור או הטוסטר אובן ל-180 מעלות.
מחלקים את המרק למנות אישיות בקערות חסינות אש, ומניחים פרוסת בגט עם גבינה על כל מנה.
שמים את הקערות על מגש חסין אש, ומכניסים בזהירות לתנור רק עד שהגבינה נמסה ומבעבעת.
מגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר