מרק חמציץ עם רביולי ממולאים בחציל וגבינת עזים

חומרים למרק:1 בצל 1 גזר1 כרישה (החלק הלבן)1 שורש פטרוזיליהשמן זית4 שיני שום קצוצותצרור עלי חמציץ2 עלי מרווהעלים מגבעול תימיןלמילוי הרביולי:חציל שרוף על האש50 גרם גבינת עזים רכה1 גבעול מרווה קצוץ2 כפות שמן זיתמלחחומרים לבצק:400 גרם קמח (מעט פחות מ– 3 כוסות)4 ביציםמלחאופן הכנת המרק: קולפים את הירקות וקוצצים אותם דק. שמים בסיר עם מעט שמן זית ומאדים דקה או שתיים. מוסיפים שן שום אחת. מסירים מעלי החמציץ את הגבעולים ומוסיפים את הגבעולים לסיר. מאדים עוד דקה או שתיים ומוסיפים כליטר מים. מוסיפים את עלי החמציץ, המרווה והתימין ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות. לפני הגשת המרק מטגנים את השום הנותר במעט שמן זית, ויוצקים על המרק.אופן הכנת מילוי הרביולי: פותחים את החציל ומוציאים את תוכנו לקערה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים. מוסיפים את המרווה, השמן ומלח, מערבבים ומניחים בצד. אופן הכנת הבצק: שמים את הקמח, הביצים והמלח במכל מעבד המזון. מעבדים בקצרה, רק עד שנוצרים גושי בצק קטנים. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים כ-5 דקות, עד שנוצר בצק אחיד. נותנים לבצק צורה של מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר חצי שעה. אופן הכנת הרביולי: מעבירים את הבצק פעמיים דרך החריץ הרחב ביותר של מכונת פסטה.חותכים את העלה שנוצר לשלושה. שומרים שני עלים בצד, מכוסים, ומעבירים חלק אחד דרך מכונת הפסטה תוך הקטנת החריצים במכונה בהדרגה (עד מספר 5 בגלגל המכונה), עד שמקבלים עלה דק וארוך. מחלקים את העלה לשניים. מברישים חלק אחד בביצה טרופה, ומניחים עליו שתי שורות של כפיות מהמלית, במרווחים של כ-3 ס"מ בין כפית לכפית. מניחים מעל העלה עלה נוסף, ומהדקים את שני העלים זה לזה. מניחים את הצד הכהה של חותכן בקוטר מתאים על כל גבעת מילוי ומהדקים.אחר כך הופכים את החותכן, וחותכים את עיגול הרביולי מתוכו.מקפידים להדק סביב המילוי כדי שלא יהיו בבצק כיסי אוויר. ממשיכים כך עם שני חלקי הבצק הנותרים.מרתיחים הרבה מים בסיר גדול ורחב ומוסיפים מלח. מחליקים את הרביולי לתוך הסיר. מבשלים עד שהם צפים, סופרים עד 30 ומוציאים בכף מחוררת. מחלקים את הרביולי לקעריות הגשה. יוצקים עליהם את המרק ומגישים.

חומרים למרק:
1 בצל
1 גזר
1 כרישה (החלק הלבן)
1 שורש פטרוזיליה
שמן זית
4 שיני שום קצוצות
צרור עלי חמציץ
2 עלי מרווה
עלים מגבעול תימין

למילוי הרביולי:
חציל שרוף על האש
50 גרם גבינת עזים רכה
1 גבעול מרווה קצוץ
2 כפות שמן זית
מלח

חומרים לבצק:
400 גרם קמח (מעט פחות מ– 3 כוסות)
4 ביצים
מלח

אופן הכנת המרק:
קולפים את הירקות וקוצצים אותם דק.
שמים בסיר עם מעט שמן זית ומאדים דקה או שתיים.
מוסיפים שן שום אחת.
מסירים מעלי החמציץ את הגבעולים ומוסיפים את הגבעולים לסיר.
מאדים עוד דקה או שתיים ומוסיפים כליטר מים.
מוסיפים את עלי החמציץ, המרווה והתימין ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות.
לפני הגשת המרק מטגנים את השום הנותר במעט שמן זית, ויוצקים על המרק.

אופן הכנת מילוי הרביולי:
פותחים את החציל ומוציאים את תוכנו לקערה.
מוסיפים את הגבינה ומערבבים.
מוסיפים את המרווה, השמן ומלח, מערבבים ומניחים בצד.

אופן הכנת הבצק:
שמים את הקמח, הביצים והמלח במכל מעבד המזון.
מעבדים בקצרה, רק עד שנוצרים גושי בצק קטנים.
מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים כ-5 דקות, עד שנוצר בצק אחיד.
נותנים לבצק צורה של מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר חצי שעה.

אופן הכנת הרביולי:
מעבירים את הבצק פעמיים דרך החריץ הרחב ביותר של מכונת פסטה.
חותכים את העלה שנוצר לשלושה.
שומרים שני עלים בצד, מכוסים, ומעבירים חלק אחד דרך מכונת הפסטה תוך הקטנת החריצים במכונה בהדרגה (עד מספר 5 בגלגל המכונה), עד שמקבלים עלה דק וארוך.
מחלקים את העלה לשניים.
מברישים חלק אחד בביצה טרופה, ומניחים עליו שתי שורות של כפיות מהמלית, במרווחים של כ-3 ס"מ בין כפית לכפית.
מניחים מעל העלה עלה נוסף, ומהדקים את שני העלים זה לזה. מניחים את הצד הכהה של חותכן בקוטר מתאים על כל גבעת מילוי ומהדקים.
אחר כך הופכים את החותכן, וחותכים את עיגול הרביולי מתוכו.
מקפידים להדק סביב המילוי כדי שלא יהיו בבצק כיסי אוויר. ממשיכים כך עם שני חלקי הבצק הנותרים.
מרתיחים הרבה מים בסיר גדול ורחב ומוסיפים מלח.
מחליקים את הרביולי לתוך הסיר.
מבשלים עד שהם צפים,
סופרים עד 30 ומוציאים בכף מחוררת.
מחלקים את הרביולי לקעריות הגשה.
יוצקים עליהם את המרק ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר