מרק ארטישוק ירושלמי מוקצף

חומרים לשש מנות600 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף80 גר' בצל20 גר' סלרי אמריקאי1 שן שום500 מ"ל חלב1 ליטר ציר ירקותשמן זיתמלחפלפל שחור גרוסצרור קטן תימין3 עלה דפנה80 מ"ל שמנת מתוקהאופן הכנהלצלות את הארטישוק בתבנית בתנור בחום של 200 מעלות עם מעט שמ"ז ומלח מכוסה בנייר אלומיניום עד שמתרכך.בסיר מאדים את הבצל והסלרי,מוסיפים טימין ועלה דפנה,אחרי שהתרככו להוסיף את הארטישוק ומכסים בציר ירקות עד שלושת רבעי גובה. מבשלים עד שרך מאוד,טוחנים ומסננים.בסיר נפרד מבשלים את השום בחלב עם מעט פלפל שחור עד שהתערבבו הטעמים(לא לצמצם את החלב)מוסיפים את החלב לארטישוק הטחון עד שמקבל מרקם של מרק.להרתיח בעדינות שוב את המרק, להוסיף שמנת מתוקה, להקציף את המרק עם בלנדר ידני ולהגיש מייד.

חומרים לשש מנות
600 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף
80 גר' בצל
20 גר' סלרי אמריקאי
1 שן שום
500 מ"ל חלב
1 ליטר ציר ירקות
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
צרור קטן תימין
3 עלה דפנה
80 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה
לצלות את הארטישוק בתבנית בתנור בחום של 200 מעלות עם מעט שמ"ז ומלח מכוסה בנייר אלומיניום עד שמתרכך.

בסיר מאדים את הבצל והסלרי,מוסיפים טימין ועלה דפנה,אחרי שהתרככו להוסיף את הארטישוק ומכסים בציר ירקות עד שלושת רבעי גובה. מבשלים עד שרך מאוד,טוחנים ומסננים.

בסיר נפרד מבשלים את השום בחלב עם מעט פלפל שחור עד שהתערבבו הטעמים(לא לצמצם את החלב)

מוסיפים את החלב לארטישוק הטחון עד שמקבל מרקם של מרק.

להרתיח בעדינות שוב את המרק, להוסיף שמנת מתוקה, להקציף את המרק עם בלנדר ידני ולהגיש מייד.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר