מרק גונדי

לשישה סועדיםמרכיבים לקציצת גונדי300 גרם חזה עוף טחון300 גרם חומוס קלוי טחון5-6 בצלים בינוניים טחוניםרבע כוס מיםרבע כוס שמן2 כפיות מלח ופלפלכפית הל2 כפיות כורכוםמרקרבע קילו חומוס מושרה במים למשך לילהחצי קילו עוף לפי בחירה (כנפיים, כרעיים, גרונות)כורכום, מלח פלפל לפי הטעםאופן הכנהאת כל רכיבים הקציצה מערבבים יחד לאחר הטחינה של כל אחד מהם. אם הבלילה יבשה מוסיפים מים ושמן לפי הצורך עד לקבלת עיסה רכה מספיק ליצירה עיגולים (בגודל כדור טניס)מבשלים את החומוס בסיר עם 2 ליטר מים כ- 15 דקות ואז מוסיפים את העוף. מתבלים עם מלח, פלפל וכורכום לפי הטעם ומבשלים למשך כחצי שעה נוספת. לאחר מכן יוצרים את כדורי הקציצה (בגודל כדור טניס) ומוסיפים לתוך המרק. יש להוסיף מים לפני הצורך כיוון שהגונדי סופג נוזלים. לאחר בישול נוסף של חצי שעה על אש בינונית המרק מוכן ובתיאבון.

לשישה סועדים

מרכיבים לקציצת גונדי
300 גרם חזה עוף טחון
300 גרם חומוס קלוי טחון
5-6 בצלים בינוניים טחונים
רבע כוס מים
רבע כוס שמן
2 כפיות מלח ופלפל
כפית הל
2 כפיות כורכום

מרק
רבע קילו חומוס מושרה במים למשך לילה
חצי קילו עוף לפי בחירה (כנפיים, כרעיים, גרונות)
כורכום, מלח פלפל לפי הטעם

אופן הכנה
את כל רכיבים הקציצה מערבבים יחד לאחר הטחינה של כל אחד מהם.

אם הבלילה יבשה מוסיפים מים ושמן לפי הצורך עד לקבלת עיסה רכה מספיק ליצירה עיגולים (בגודל כדור טניס)

מבשלים את החומוס בסיר עם 2 ליטר מים כ- 15 דקות ואז מוסיפים את העוף. מתבלים עם מלח, פלפל וכורכום לפי הטעם ומבשלים למשך כחצי שעה נוספת.

לאחר מכן יוצרים את כדורי הקציצה (בגודל כדור טניס) ומוסיפים לתוך המרק.

יש להוסיף מים לפני הצורך כיוון שהגונדי סופג נוזלים.

לאחר בישול נוסף של חצי שעה על אש בינונית המרק מוכן ובתיאבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר