חומרים:
50 גרם חמאה
1 בצל קטן קצוץ
2 כפות קמח מנופה
5 כוסות מים
1 ק"ג תפו"א חתוכים לקוביות
2 כוסות חלב
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף עירית או שמיר קצוצים דק
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל בחמאה ומוסיפים את הקמח.
בוחשים דקה או שתיים עד אשר הקמח מזהיב.
מוסיפים את המים ואת תפוחי האדמה.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות.
מוסיפים את החלב והתבלינים, ומבשלים עוד 2 דקות.
מפזרים מעט עירית או שמיר על כל מנה.