מצרכים:
חצי ק"ג מלון קלוף ונקי מגרעינים
100 מ"ל חלב קוקוס
6 עלי ריחן (בזיליקום)
מעט גרידת קליפת הדרים (תפוז)
200 גר' קרח כתוש
120 גר' סוכר
150 מ"ל מים
כדורי אבטיח קטנים לקישוט
הערה: לגרסה אלכוהולית (אופציונלי) ניתן להוסיף 1 כוס צ'ייסר ליקר מידורי מלון (או כל ליקר אחר על בסיס פירות).
אופן ההכנה:
הכנת סירופ סוכר:
120 גר' סוכר + 150 מ"ל מים + גרידת תפוז.
להביא לרתיחה ולצמצם לחצי כמות נוזל.
להמתין עד שיתקרר.
יש לטחון את המלון, חלב הקוקוס, עלי הריחן וכוס צ'ייסר קטנה מסירופ הסוכר במעבד מזון, עד לקבלת מרקם קרמי, אחיד וחלק. המעוניינים בגרסה האלכוהולית יוסיפו גם את הליקר.
להוסיף קרח כתוש (בסגנון ברד), כשהיחס בין הברד למרק המלון הוא חצי–חצי.
אפשר להוסיף כדורי אבטיח קטנים שגולפו באמצעות כף פריזיאן קטנה.
לקשט עם עלי או תפרחת ריחן.
ניתן לשתות את המרק או לאכול עם כף.