מצרכים ל-6 סועדים
1 ק"ג אפונה יבשה ירוקה
מעט שמן זית
1 בצל קצוץ
6 עצמות מח נקיות מבשר בגובה 7 ס"מ
1 כוס ציר עוף או ירקות
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 כף כמון טחון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
מעט מיץ לימון
10 גרגרי קצח
אופן ההכנה
משרים במים את האפונה במשך שעתיים. מסננים ושוטפים היטב. מאדים בסיר עם מעט שמן זית את הבצל על שהזהבה ומוסיפים את עצמות המח.
מוסיפים את ציר הבשר/ירקות, חצי ליטר מים, הסלרי, הכמון, המלח והפלפל. מבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה עד לצמצום כל הנוזלים. מורידים מהאש וטוחנים עם בלנדר עד לקבלת מחית חלקה וסמיכה.
להגשה: בתוך צלחת מרק "סבתא" עם שולים רחבים, שתי מצקותמרק אפונה. להניח את עצם המח במרכז. לשפוך מספר טיפות מיץ לימון, לצקת מספר טיפות שמן זית ולפזר את גרגרי הקצח.