מרק אפונה ועצמות מח

מצרכים ל-6 סועדים1 ק"ג אפונה יבשה ירוקהמעט שמן זית1 בצל קצוץ6 עצמות מח נקיות מבשר בגובה 7 ס"מ1 כוס ציר עוף או ירקות2 גבעולי סלרי קצוצים1 כף כמון טחון1 כפית מלח1 כפית פלפל לבןמעט מיץ לימון10 גרגרי קצחאופן ההכנהמשרים במים את האפונה במשך שעתיים. מסננים ושוטפים היטב. מאדים בסיר עם מעט שמן זית את הבצל על שהזהבה ומוסיפים את עצמות המח.מוסיפים את ציר הבשר/ירקות, חצי ליטר מים, הסלרי, הכמון, המלח והפלפל. מבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה עד לצמצום כל הנוזלים. מורידים מהאש וטוחנים עם בלנדר עד לקבלת מחית חלקה וסמיכה.להגשה: בתוך צלחת מרק "סבתא" עם שולים רחבים, שתי מצקותמרק אפונה. להניח את עצם המח במרכז. לשפוך מספר טיפות מיץ לימון, לצקת מספר טיפות שמן זית ולפזר את גרגרי הקצח.

מצרכים ל-6 סועדים
1 ק"ג אפונה יבשה ירוקה
מעט שמן זית
1 בצל קצוץ
6 עצמות מח נקיות מבשר בגובה 7 ס"מ
1 כוס ציר עוף או ירקות
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 כף כמון טחון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
מעט מיץ לימון
10 גרגרי קצח

אופן ההכנה
משרים במים את האפונה במשך שעתיים. מסננים ושוטפים היטב. מאדים בסיר עם מעט שמן זית את הבצל על שהזהבה ומוסיפים את עצמות המח.

מוסיפים את ציר הבשר/ירקות, חצי ליטר מים, הסלרי, הכמון, המלח והפלפל. מבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה עד לצמצום כל הנוזלים. מורידים מהאש וטוחנים עם בלנדר עד לקבלת מחית חלקה וסמיכה.

להגשה: בתוך צלחת מרק "סבתא" עם שולים רחבים, שתי מצקותמרק אפונה. להניח את עצם המח במרכז. לשפוך מספר טיפות מיץ לימון, לצקת מספר טיפות שמן זית ולפזר את גרגרי הקצח.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר