מרק חומוס ובטטה

חומרים1 בצל בינוני3 פלפל אדום פרוס1 ענף סלרי פרוס לרצועות1 כפית ג'ינג'ר מגורר1 שן שום מעוך1 עלה דפנה1 כף פפריקהמספר חוטי זעפרןרבע כפית קינמוןמעט מוסקט מגורר6 ספלי ציר ירקות עשיר2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביותענף קורנית קצוצהענף ציתרה קצוצה (אפשרות)10 עגבניות קלופות וקצוצות ללא הנוזלים שלהן2 ספלי גרגירי חומוס מבושל (עדיף להנביטו קודם)1 כפית דבש1 כף רוטב סויהמלח, פלפלחלקים ירוקים מ- 6 עלי סלק קצוצים לרצועותכף בזיל קצוץ לרצועותאופן ההכנהלטגן בשמן זית את הבצל הפלפל והסלריכשמתרככים להוסיף ג'ינג'ר, פפריקה, זעפרן, קינמון ומוסקט לבחוש 2 דקות על אש נמוכהלהוסיף ציר ובטטה ולבשל עד שמתרכךלהוסיף את יתר המוצרים מלבד הבזיל והסלק. לבשל חצי שעה ולקראת סיום להוסיף עלי סלק ובזיל ל-5 דקות ולכבות.תיבול מלח פלפל לפי טעם מומלץ להגיש עם גבינת פרמזן, פקורינו או קרוטונים.

חומרים
1 בצל בינוני
3 פלפל אדום פרוס
1 ענף סלרי פרוס לרצועות
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 שן שום מעוך
1 עלה דפנה
1 כף פפריקה
מספר חוטי זעפרן
רבע כפית קינמון
מעט מוסקט מגורר
6 ספלי ציר ירקות עשיר
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
ענף קורנית קצוצה
ענף ציתרה קצוצה (אפשרות)
10 עגבניות קלופות וקצוצות ללא הנוזלים שלהן
2 ספלי גרגירי חומוס מבושל (עדיף להנביטו קודם)
1 כפית דבש
1 כף רוטב סויה
מלח, פלפל
חלקים ירוקים מ- 6 עלי סלק קצוצים לרצועות
כף בזיל קצוץ לרצועות

אופן ההכנה
לטגן בשמן זית את הבצל הפלפל והסלרי

כשמתרככים להוסיף ג'ינג'ר, פפריקה, זעפרן, קינמון ומוסקט לבחוש 2 דקות על אש נמוכה

להוסיף ציר ובטטה ולבשל עד שמתרכך

להוסיף את יתר המוצרים מלבד הבזיל והסלק. לבשל חצי שעה ולקראת סיום להוסיף עלי סלק ובזיל ל-5 דקות ולכבות.

תיבול מלח פלפל לפי טעם

מומלץ להגיש עם גבינת פרמזן, פקורינו או קרוטונים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר