ל- 4 מנות
חומרים לגספאצ'ו:
1 ק"ג עגבניות שרי חצויות
1/2 ק"ג פלפל אדום נקי
4 שיני שום
100 cc חומץ בן יין לבן
1/4 כף טבסקו
300 גרם מלח
200 cc שמן זית
2 פרוסות לחם – החלק הלבן בלבד – מושרה במים וסחוט
אופן ההכנה:
טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים למעט השמן זית.
לאחר 2 דקות להוסיף את שמן הזית בהדרגה, ולסנן את המרק במסננת בעלת חורים דקים.
מחית שקדים:
מרכיבים:
500 גרם שקדים לבנים קלויים
2 כפות רוזטה
20 cc מים
10 cc שמן זית
אופן ההכנה:
טוחנים בבלנדר ומסננים.
הגשה:
יוצקים את מרק הגספאצ'ו לקערית.
מקשטים עם מחית השקדים ושמן זית איכותי