חומרים ל- 6 מנות:
1 שקית (800 גרם) לקט ירקות מעורבים מוקפא "סנפרוסט"
1 כוס גרעיני תירס מוקפאים "סנפרוסט"
1 כוס בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט" מופשר
4 כוסות חלב
3 כפות חמאה (או מרגרינה)
1 כף סוכר חום (או לב()
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית פפריקה
1/4 כוס שמנת מתוקה 15% "קרם פרש" או יוגורט
אופן ההכנה:
מחממים את התירס במשך 2 דקות במיקרוגל בעוצמה גבוהה.
טוחנים את התירס עם כוס חלב במעבד מזון.
מאדים את הבצל בחמאה (או במרגרינה) עם הסוכר – עד שיזהיב.
מוסיפים את לקט הירקות, המלח, הפלפל והפפריקה.
ומאדים על להבה גבוהה כ-5 דקות. הירקות משחימים מעט ומקבלים טעם.
מוסיפים את התירס הטחון ואת יתרת החלב ומרתיחים.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15 דקות.
מסירים מהלהבה. מוסיפים את השמנת המתוקה (לא חובה) ומגישים עם קרקרים
של שומשום, אותם מפוררים על המרק, או טובלים בו.