חומרים ל- 6 מנות:
6-7 גביעי יוגורט דנונה טבעי (של 200 גרם)
2 מלפפונים
2 שיני שום כתושות
1 כפית נענע קצוצה
2 כפות שמיר
1/2 כוס חלב
מלח, פלפל
מעט שמן זית לעיטור
אופן ההכנה:
קולפים את המלפפונים, חוצים לשניים, ובעזרת כפית מוציאים את הגרעינים.
קוצצים לקוביות.
בקערה מערבבים יוגורט, קוביות מלפפונים, שום, נענע, שמיר וחלב.
מתבלים במעט מלח ופלפל.
מוזגים לקערת הגשה, מעטרים במעט שמן זית ועלה של נענע.
טיפ:
ניתן להמיר את הנענע בפטרוזיליה או כוסברה
לאחר חיתוך המלפפון עדיף להמליחו מעט ולהניח על מסננת
ניתן להשתמש גם במלפפון מלוח/חמוץ לגיוון הטעם