מרק שעועית ובשר חריף

מצרכים ל-15 מנותחומרים:חצי ק"ג שעועית לבנה שהושרתה לילה חצי ק"ג בשר טחון1 צנצנת בסיס לבישול של אוליביה1 צנצנת ממרח פלפלים טריים של אוליביה4 בצלים גדולים קצוצים10 שיני שום קצוצות2 כפות פלפל צ'ומה של אוליביה10 עגבניות חתוכות לקוביות1 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גר')1 כף מלח2 כפות סוכר1 כף כמוןפלפל שחור1.5 ליטר מים רותחים אופן ההכנה1. שופכים לסיר צנצנת בסיס לבישול של אוליביה ומטגנים קלות. מוסיפים את הבצלים והשום ומביאים להשחמה. מוסיפים לסיר את הבשר ומטגנים קלות עד לגוון אפרפר ומוציאים את רוב התערובת החוצה.2. מוסיפים לסיר את העגבניות, ממרח פלפלים טריים של אוליביה ואת יתר החומרים וממלאים את הסיר במים (כמעט עד הסוף ) מכסים ומביאים לרתיחה. בעזרת טוחן יד טוחנים את תכולת הסיר עד לקבלת מרקם מעובה ועשיר.מוסיפים את השעועית ותערובת הבשר לסיר ומבשלים למשך חצי שעה נוספת .

מצרכים ל-15 מנות
חומרים:
חצי ק"ג שעועית לבנה שהושרתה לילה
חצי ק"ג בשר טחון
1 צנצנת בסיס לבישול של אוליביה
1 צנצנת ממרח פלפלים טריים של אוליביה
4 בצלים גדולים קצוצים
10 שיני שום קצוצות
2 כפות פלפל צ'ומה של אוליביה
10 עגבניות חתוכות לקוביות
1 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גר')
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1 כף כמון
פלפל שחור
1.5 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה
1. שופכים לסיר צנצנת בסיס לבישול של אוליביה ומטגנים קלות. מוסיפים את הבצלים והשום ומביאים להשחמה. מוסיפים לסיר את הבשר ומטגנים קלות עד לגוון אפרפר ומוציאים את רוב התערובת החוצה.
2. מוסיפים לסיר את העגבניות, ממרח פלפלים טריים של אוליביה ואת יתר החומרים וממלאים את הסיר במים (כמעט עד הסוף ) מכסים ומביאים לרתיחה. בעזרת טוחן יד טוחנים את תכולת הסיר עד לקבלת מרקם מעובה ועשיר.

מוסיפים את השעועית ותערובת הבשר לסיר ומבשלים למשך חצי שעה נוספת .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר