קטיפה אדומה (מרק עגבניות פרובאנסלי)

50 גרם חמאה1 בצל גדול קצוץ דק-דק4 עגבניות גדולות ובשלות – קלופות ומרוסקות2 כפות רכז עגבניות3 כוסות מים2 כוסות חלב1 כף ליקר פאסטיסרבע כפית אגוז מוסקט מגרודעלעלים מענף טימין טרימלח לפי הטעםחצי כוס שמנת מתוקהצרור עירית קצוץאופן הכנהמאדים בצל קצוץ בחמאה עד שנעשה שקוף מוסיפים רכז ועגבניות מרוסקות ומאדים כ-5 דקותמוסיפים תוך בחישה את המים והחלבמבשלים על אש קטנה כ-15 דקות יוצקים פנימה את הפאסטיס ומתבלים באגוז מוסקט, בטימין ומלח לפי הטעםמוסיפים את השמנת המתוקה, מבאים לרתיחה ומכבים את הלהבה מידיוצקים לגביעים ומקשטים במעט עירית קצוצה

50 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ דק-דק
4 עגבניות גדולות ובשלות – קלופות ומרוסקות
2 כפות רכז עגבניות
3 כוסות מים
2 כוסות חלב
1 כף ליקר פאסטיס
רבע כפית אגוז מוסקט מגרוד
עלעלים מענף טימין טרי
מלח לפי הטעם
חצי כוס שמנת מתוקה
צרור עירית קצוץ

אופן הכנה
מאדים בצל קצוץ בחמאה עד שנעשה שקוף

מוסיפים רכז ועגבניות מרוסקות ומאדים כ-5 דקות

מוסיפים תוך בחישה את המים והחלב

מבשלים על אש קטנה כ-15 דקות

יוצקים פנימה את הפאסטיס ומתבלים באגוז מוסקט, בטימין ומלח לפי הטעם

מוסיפים את השמנת המתוקה, מבאים לרתיחה ומכבים את הלהבה מיד

יוצקים לגביעים ומקשטים במעט עירית קצוצה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר