מרק סלק עם מסקרפונה ופרמזן

רכיבים ל- 6 מנות:1 ק"ג סלק מקולף200 גרם (כ-־3 בינוניים) גזר מקולף200 גרם (כ-־3 בינוניים) בצל סגול מקולףליטר ורבע ציר ירקות או מיםמיץ מ-־2 לימונים מלח ופלפל לבןלהגשה: גבינת מסקרפונה, שבבי פרמזן, שמן כמהין. אופן ההכנה: חותכים את כל הירקות לקוביות של סנטימטר רבוע. שמים בסיר עם ציר הירקות, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות רכים. מעבירים לבלנדר וטוחנים למרק חלק. מתבלים במלח, בפלפל לבן, ובמיץ לימון לפי הטעם. הגשה:יוצקים לצלחות.מוסיפים לכל צלחת כף גבינת מסקרפונה, מפזרים מעל שבבי פרמזן, ומזלפים מספר טיפות שמן כמהין.

רכיבים ל- 6 מנות:
1 ק"ג סלק מקולף
200 גרם (כ-־3 בינוניים) גזר מקולף
200 גרם (כ-־3 בינוניים) בצל סגול מקולף
ליטר ורבע ציר ירקות או מים
מיץ מ-־2 לימונים
מלח ופלפל לבן
להגשה: גבינת מסקרפונה, שבבי פרמזן, שמן כמהין.

אופן ההכנה:

חותכים את כל הירקות לקוביות של סנטימטר רבוע.
שמים בסיר עם ציר הירקות, ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות רכים.
מעבירים לבלנדר וטוחנים למרק חלק.
מתבלים במלח, בפלפל לבן, ובמיץ לימון לפי הטעם.

הגשה:
יוצקים לצלחות.
מוסיפים לכל צלחת כף גבינת מסקרפונה,
מפזרים מעל שבבי פרמזן, ומזלפים מספר טיפות שמן כמהין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר