רכיבים ל- 4 מנות:
1/4 ק"ג חומוס מושרה 24 שעות
100 גרם גזר
100 גרם בצל סגול
100 גרם פטריות שמפניון
2 ליטר ציר ירקות / מים
1/4 כוס יין לבן
2 שיני שום
2 כפות אבקת בצל מיובש
צרור תימין
2 עלי דפנה
1 כף שמן זית
להגשה: 100 גרם גבינת צאן מגוררת, שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
בשמן זית מאדים את כל הירקות עד שהם משחימים,
מוסיפים את אבקת הבצל והחומוס ומבשלים עוד כדקה,
מוסיפים את היין ומגרדים את המשקעים מתחתית הסיר.
מוסיפים את ציר הירקות ואת עלי הדפנה והתימין.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים עד שהחומוס רך מאוד.
מוציאים את התימין והדפנה ומעבירים את המרק לבלנדר.
טוחנים למרקם אחיד ומתבלים במלח ופלפל.
הגשה:
מעבירים לקערות הגשה ומקשטים בשמן זית ובגבינת צאן.