דואט של מרק עגבניות וקרם חצילים

חומרים למרק עגבניות: 8 עגבניות תמר ללא העוקץ2 גבעולי טימין קצוצים2 שיני שום כתושות2 כפות שמן זיתמלח ופלפל2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים2 כוסות ציר ירקותאופן ההכנה: מאדים במעט שמן זית את השום ומוסיפים את שאר החומרים וציר הירקות. מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה. מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב. מעבירים דרך מסננת ומחזירים לסיר לרתיחה נוספת. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.חומרים למרק חצילים: 4 חצילים קלויים וקלופים2 בצלים קצוצים1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות1 כוס חלב סויה4 כפות שמן זיתמלח ופלפל2 כוסות ציר ירקותאופן ההכנה: מאדים במעט שמן זית את הבצל, גזר ושורש סלרי עד לריכוך.מוסיפים את שאר החומרים וציר הירקות. מרתיחים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה. טוחנים במעבד מזון, מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.הרכבת המנה: על מנת ליצור רושם על האורחים, יש למזוג את המרקים לצלחת עמוקה במקביל משני צידי הצלחת. ניתן לזלף מעט שמן זית ולקשט בענף טימין. כמו כן ניתן להגיש בשתי קערות נפרדות זו לצד זו, או בכלי מחולק.המתכון של השף יניב לוזון ממרכז האירועים "קסיופיאה" בהרצליה פיתוח

חומרים למרק עגבניות:
8 עגבניות תמר ללא העוקץ
2 גבעולי טימין קצוצים
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
2 כוסות ציר ירקות

אופן ההכנה:
מאדים במעט שמן זית את השום ומוסיפים את שאר החומרים וציר הירקות. מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב.
מעבירים דרך מסננת ומחזירים לסיר לרתיחה נוספת.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.

חומרים למרק חצילים:
4 חצילים קלויים וקלופים
2 בצלים קצוצים
1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 כוס חלב סויה
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
2 כוסות ציר ירקות

אופן ההכנה:
מאדים במעט שמן זית את הבצל, גזר ושורש סלרי עד לריכוך.
מוסיפים את שאר החומרים וציר הירקות.
מרתיחים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
טוחנים במעבד מזון, מסננים ומחזירים לסיר.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.

הרכבת המנה:
 על מנת ליצור רושם על האורחים, יש למזוג את המרקים לצלחת עמוקה במקביל משני צידי הצלחת.
ניתן לזלף מעט שמן זית ולקשט בענף טימין.
כמו כן ניתן להגיש בשתי קערות נפרדות זו לצד זו, או בכלי מחולק.

המתכון של השף יניב לוזון ממרכז האירועים "קסיופיאה" בהרצליה פיתוח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר