מרק חומוס דלעת

חומרים:750 גר' גרגרי חומוס מבושלים1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות (בערך 10 כוסות)3 גזרים בינוניים1/2 כוס צייר מרק ירקות (אפשר גם עוף במידה ואין)2 בצלים גדולים קצוציםכף פטרוזיליהכף כוסברה1/2 כפית כורכם1/3 כפית ג'ינג'ר קצוץ1 כפית מלח2 כפית פלפל שחור גרוס2 כפיות דבשאופן ההכנה:קולפים את הגזר והדלעת ומבשלים אותם במים עד שמתחילים להתרכך.מחממים מחבת, מוסיפים את הבצל עד שמקבל צבע שקוף.מוסיפים לסיר עם הדלעת והגזר.את ציר מרק הירקות מוסיפים לסיר יחד עם הכוסברה, הפטרוזיליה ומערבבים. מוסיפים את התבלינים, ואת הדבש.מערבבים היטב.מצמצמים נוזלים כ- 10 דקות נוספות. מוסיפים את גרגרי החומוס שבושלו קודם ומרסקים הכל במוט ריסוק. ניתן להוסיף שמיר קצוץ בעת ההגשה.

חומרים:
750 גר' גרגרי חומוס מבושלים
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות (בערך 10 כוסות)
3 גזרים בינוניים
1/2 כוס צייר מרק ירקות (אפשר גם עוף במידה ואין)
2 בצלים גדולים קצוצים
כף פטרוזיליה
כף כוסברה
1/2 כפית כורכם
1/3 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית מלח
2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות דבש

אופן ההכנה:
קולפים את הגזר והדלעת ומבשלים אותם במים עד שמתחילים להתרכך.
מחממים מחבת, מוסיפים את הבצל עד שמקבל צבע שקוף.
מוסיפים לסיר עם הדלעת והגזר.
את ציר מרק הירקות מוסיפים לסיר יחד עם הכוסברה, הפטרוזיליה ומערבבים. מוסיפים את התבלינים, ואת הדבש.
מערבבים היטב.
מצמצמים נוזלים כ- 10 דקות נוספות.
מוסיפים את גרגרי החומוס שבושלו קודם ומרסקים הכל במוט ריסוק.
ניתן להוסיף שמיר קצוץ בעת ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר