מרק כבש

מתכון ל- 8 סועדיםחומרים:½ 1 ליטר מים 1 ק"ג עצמות כבש 3 גזרים חתוכים גס 2 בצלים חתוכים לרבעים 2 ראשי סלרי ½ ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות ירקות שורש חתוכים לקוביות (גזר, בצל , סלרי טריים)200 גר' גריסים100 גר' רסק עגבניות 1 כפית כורכום 1 כפית פפריקה מתוקה10 שיני שום פרוסות 1 כפית כמון 1 כפית כוסברה יבשה טחונהכוס פטרוזיליה קצוצה 100 גר' רוזמרין קצוץ10 גר' טימין 100 גר' אורגנו 100 גר' מיורן 100 גר' אבקת מרק עוף דגשאופן ההכנה:מבשלים את עצמות הכבש במים עם הבצל, סלרי וגזר למשך שעתיים וחצי על אש נמוכה ומסננים.מביאים את הנוזל לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות, הגריסים ואת קוביות ירקות השורש הטריים, מבשלים על אש נמוכה עד שהגריסים מוכנים (שעה לערך). מוסיפים את כל התבלינים, בשר הכבש עשבי התיבול ואבקת המרק.מבשלים למשך שעה וחצי.משלימים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.

מתכון ל- 8 סועדים

חומרים:
½ 1 ליטר מים
1 ק"ג עצמות כבש
3 גזרים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 ראשי סלרי
½ ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות
ירקות שורש חתוכים לקוביות (גזר, בצל , סלרי טריים)
200 גר' גריסים
100 גר' רסק עגבניות
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
10 שיני שום פרוסות
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה יבשה טחונה
כוס פטרוזיליה קצוצה
100 גר' רוזמרין קצוץ
10 גר' טימין
100 גר' אורגנו
100 גר' מיורן
100 גר' אבקת מרק עוף דגש

אופן ההכנה:
מבשלים את עצמות הכבש במים עם הבצל, סלרי וגזר למשך שעתיים וחצי על אש נמוכה ומסננים.
מביאים את הנוזל לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות, הגריסים ואת קוביות ירקות השורש הטריים, מבשלים על אש נמוכה עד שהגריסים מוכנים (שעה לערך).
מוסיפים את כל התבלינים, בשר הכבש עשבי התיבול ואבקת המרק.
מבשלים למשך שעה וחצי.
משלימים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר