מתכון ל- 6 סועדים
חומרים:
20 גרם חמאה
1 כף קמח
1 ליטר ציר עוף
1/2 ליטר חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל לבן
2 אבוקדו גדולים ורכים
כוסברה קצוצה
אופן ההכנהף
ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח ובוחשים למשך דקה.
יוצקים ציר חלב ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה.
מתבלים ומבשלים למשך כ- 5 דקות.
מכבים את האש. עד כאן אפשר להכין מראש.
לפני שמגישים מחממים את המרק ומביאים לרתיחה.
במקביל מעבירים את האבוקדו למעבד מזון ומוסיפים מספר כפות מרק רותח.
מרסקים למחית חלקה ואחידה, מוסיפים את המחית למרק ומערבבים.
מגישים מיד עם כוסברה מעל.