חומרים:
שמן זית לטיגון
4 בצלים, פרוסים
6 שיני שום, קלופות
2 גזרים, פרוסים דק
קורט כמון
1/2 ק"ג עדשים שחורות
ציר ירקות/ מים לכדי כיסוי כפול
מלח, פלפל
לימון
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים שמן זית, ומטגנים בצל, שום וגזר עד להזהבה. מוסיפים קורט כמון, ומטגנים את הירקות עד לריכוך.
2. מוסיפים עדשים לטיגון קצר. מכסים במים לכדי כיסוי כפול מגובה העדשים בסיר, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך העדשים.
3. מוסיפים מלח, פלפל וציר ירקות, להשלמת נוזלים שהתאדו. טוחנים את התערובת בבלנדר ידני.
4. מגישים עם לימון ופטרוזיליה קצוצה.
לבן בסינמטק, דרך חברון 11, ירושלים. 02-6737393
המתכון במסגרת פרויקט מתכוני מרקים לחורף ביוזמת אתר המסעדות 2eat