מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים ושמן כמהין

חומרים:למרק:400 גרם כרישה, קצוצה1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס דק250 מל' שמנת מתוקהחלב לכיסוי הירקות4 שיני שום, קלופות קצוצותקורט אגוז מוסקט טחון טרימלח, פלפללהגשה:ערמונים מבושליםשמן כמהיןעלי טימין טרייםאופן ההכנה:1. בסיר עמוק מחממים מעט שמן לטיגון, ומטגנים את הכרישה. מוסיפים ארטישוק ירושלמי, וממשיכים לטגן עד להזהבה.2. מוסיפים חלב ושמנת לכדי כיסוי של גובה כפול מגובה הירקות שבסיר. מתבלים בשום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. 3. מבשלים על אש גדולה ללא מכסה, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בשליש.4. טוחנים את התערובת בבלנדר ידני. טועמים ומתקנים תיבול.5. מגישים עם ערמונים מבושלים, שמן כמהין ועלי טימין.אדום, יפו 31, נחלת שבעה, ירושלים. 02-6246242המתכון במסגרת פרויקט מתכוני מרקים לחורף ביוזמת אתר המסעדות 2eat

חומרים:
למרק:
400 גרם כרישה, קצוצה
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס דק
250 מל' שמנת מתוקה
חלב לכיסוי הירקות
4 שיני שום, קלופות קצוצות
קורט אגוז מוסקט טחון טרי
מלח, פלפל
להגשה:
ערמונים מבושלים
שמן כמהין
עלי טימין טריים

אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק מחממים מעט שמן לטיגון, ומטגנים את הכרישה. מוסיפים ארטישוק ירושלמי, וממשיכים לטגן עד להזהבה.
2. מוסיפים חלב ושמנת לכדי כיסוי של גובה כפול מגובה הירקות שבסיר. מתבלים בשום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
3. מבשלים על אש גדולה ללא מכסה, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בשליש.
4. טוחנים את התערובת בבלנדר ידני. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מגישים עם ערמונים מבושלים, שמן כמהין ועלי טימין.

אדום, יפו 31, נחלת שבעה, ירושלים. 02-6246242

המתכון במסגרת פרויקט מתכוני מרקים לחורף ביוזמת אתר המסעדות 2eat

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר