מרק כתום אסיאתי

מצרכים:2 יחידות כרישה קצוצה לטבעות2 יחידות בצל אדום קצוץ1 גבעול למון גראס שלם (או לימונית)שורש ג'ינג'ר אחד קצוץ2 גזרים חתוכים לטבעות4 בטטות חתוכות לקוביותכחצי ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות5 שיני שום2 מיכלים של קרם קוקוסמלחפלפל גרוסמעט קארי (לא חובה)2 ליטר ציר ירקות4 כפות שמן זיתאופן ההכנה:בסיר גדול מאדים: כרישה, בצל האדום, ג'ינג'ר ולמון גראס שלם, מוסיפים את הגזר, הבטטה והדלעת וממשיכים לאדות, מתבלים במלח, פלפל וקארי, מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים הכל ביחד למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות עד להתרככות הירקות. בעזרת מלקחיים מוציאים את גבעול הלמון גראס, טוחנים במערבל ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם."מוזה", גן השלושה, 04-6060697, www.nirtours.co.ilצילום: אתי חן ברייר

מצרכים:
2 יחידות כרישה קצוצה לטבעות
2 יחידות בצל אדום קצוץ
1 גבעול למון גראס שלם (או לימונית)
שורש ג'ינג'ר אחד קצוץ
2 גזרים חתוכים לטבעות
4 בטטות חתוכות לקוביות
כחצי ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
5 שיני שום
2 מיכלים של קרם קוקוס
מלח
פלפל גרוס
מעט קארי (לא חובה)
2 ליטר ציר ירקות
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
בסיר גדול מאדים: כרישה, בצל האדום, ג'ינג'ר ולמון גראס שלם,
מוסיפים את הגזר, הבטטה והדלעת וממשיכים לאדות,
מתבלים במלח, פלפל וקארי,
מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים הכל ביחד למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות עד להתרככות הירקות.
בעזרת מלקחיים מוציאים את גבעול הלמון גראס,
טוחנים במערבל ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה,
טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

"מוזה", גן השלושה, 04-6060697, www.nirtours.co.il

צילום: אתי חן ברייר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר