מצרכים:
2 יחידות כרישה קצוצה לטבעות
2 יחידות בצל אדום קצוץ
1 גבעול למון גראס שלם (או לימונית)
שורש ג'ינג'ר אחד קצוץ
2 גזרים חתוכים לטבעות
4 בטטות חתוכות לקוביות
כחצי ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
5 שיני שום
2 מיכלים של קרם קוקוס
מלח
פלפל גרוס
מעט קארי (לא חובה)
2 ליטר ציר ירקות
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בסיר גדול מאדים: כרישה, בצל האדום, ג'ינג'ר ולמון גראס שלם,
מוסיפים את הגזר, הבטטה והדלעת וממשיכים לאדות,
מתבלים במלח, פלפל וקארי,
מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים הכל ביחד למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות עד להתרככות הירקות.
בעזרת מלקחיים מוציאים את גבעול הלמון גראס,
טוחנים במערבל ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה,
טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
"מוזה", גן השלושה, 04-6060697, www.nirtours.co.il
צילום: אתי חן ברייר