מצרכים:
1 קילו אידרות דגים עם הראש (לוקוס, מוסר, דניס, אפשר תערובת)
ירקות קצוצים:2 גזרים, 4 גבעולי סלרי אמריקאי, 2 יחידות בצל אדום, 2 יחידות כרישה, 2 יחידות פלפלים אדומים.
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
קופסה אחת של עגבניות שלמות חתוכות לקוביות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
5 שיני שום
גרידת תפוז מתפוז אחד
מלח
פלפל
חוטי זעפרן
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כורכום
2 ליטר ציר ירקות /ציר דגים
6 כפות שמן זית
1 יחידה שומר קצוץ
חצי כוס פסטיס או ערק
אופן ההכנה:
מאדים בסיר גדול את הירקות עם שמן הזית (גזר, סלרי, בצל אדום, כרישה ופלפלים).
מוסיפים את אדרות הדגים.
מאדים ל- 5 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות הקצוצות.
מתבלים במלח, פלפל, זעפרן, כורכום, פפריקה ושום קצוץ,
מוסיפים את נוזל הירקות או הדגים.
מבשלים למשך כ 30-40 דקות על אש בינונית,
מסננים ומחזירים לסיר את הנוזל בלבד,
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה,
יש אפשרות להוסיף קוביות פילה דג ללא העור (דג שיכול להתאים: דניס).
מוסיפים את הפסטיס או הערק.
מבשלים ביחד עם הדגים למשך 20 דקות.
טועמים ומגישים.
"מוזה", גן השלושה, 04-6060697, www.nirtours.co.il