מרק עדשים

ממתכוני החורף של שומרי משקל6 מנות, כל מנה מכילה 3 נקודותחומרים:1 כוס עדשים ירוקיםבצל בינוני גזר חתוך לפרוסות דקותתפוח אדמה חתוך לקוביות1 כף שמןרסק עגבניות או עגבניות מרוסקות1/2 כפית כמוןמלח, פלפל.3 ביציםההכנה:· משרים את העדשים במים רותחים למשך 1/4 שעה.· קוצצים את הבצל ומאדים אותו בכף שמן עד שיתרכך וישחים מעט.· מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה ומאדים עוד מספר דקות.· מוסיפים את עדשים, את רסק העגבניות והתבלינים וממלאים את יתר הסיר במים.· מוסיפים את הביצים השטופות עם קליפתם.· מרתיחים את המרק עד שמבעבע ואז מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה. הערה: בחישוב הנקודות למנה נלקחה בחשבון 1/2 ביצה. בלעדיה מנה שווה ל- 2 נקודות בלבד.

ממתכוני החורף של שומרי משקל

6 מנות, כל מנה מכילה 3 נקודות

חומרים:
1 כוס עדשים ירוקים
בצל בינוני
גזר חתוך לפרוסות דקות
תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 כף שמן
רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל.
3 ביצים

ההכנה:
· משרים את העדשים במים רותחים למשך 1/4 שעה.
· קוצצים את הבצל ומאדים אותו בכף שמן עד שיתרכך וישחים מעט.
· מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה ומאדים עוד מספר דקות.
· מוסיפים את עדשים, את רסק העגבניות והתבלינים וממלאים את יתר הסיר במים.
· מוסיפים את הביצים השטופות עם קליפתם.
· מרתיחים את המרק עד שמבעבע ואז מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה.

הערה: בחישוב הנקודות למנה נלקחה בחשבון 1/2 ביצה. בלעדיה מנה שווה ל- 2 נקודות בלבד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר