מתכון ל- 4 אנשים
מצרכים:
5 גביעים (סה"כ 750 גרם) יוגורט עיזים של משק צוריאל
3 כפות שמן זית
1 חציל בגודל בינוני – שטוף
1 גמבה – שטופה וחתוכה לרצועות דקות
7 שיני שום שלמות – מקולפות ושטופות
1 בצל סגול – מקולף, שטוף וחתוך לטבעות
שמן זית לקליית הירקות וטיגון השום
מלח ופלפל לבן טחון
אופן ההכנה:
מערבבים היטב בקערה את היוגורט ושמן הזית ומתבלים עם מלח ופלפל.
משמנים את החציל (בשלמותו), רצועות הגמבה והבצל הסגול, וקולים על מחבת פסים או בתנור לוהט עד הזהבה.
מקלפים את החציל וחותכים אותו לרצועות.
מטגנים את השום עם שמן הזית על מחבת טפלון עד הזהבה וחותכים לקוביות גדולות.
מוסיפים את כל הירקות הקלויים לקערת מרק היוגורט.
מערבבים, מחלקים למנות ומגישים.
המלצת השף:
להוסיף למרק גרידת לימון ורצועות נענע.