מרק הודי צמחוני

חומרים:1 כוס עדשים ירוקות4 כפות שמן זית1 בצל קצוץ2 גזרים חתוכים לקוביות5 גבעולי סלרי פרוסים1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות5 כוסות מים1/2 כוס כוסברה קצוצה2 כפות מיץ מלימון טרי6 שיני שום כתושותתבלינים:1 כפית כמון1 כפית כורכום1 כפית זנגביל 1/2 כפית פלפל שחור1/2 כפית קינמון1/4 כפית ציפורן1 כפית תערובת תבלינים הודית (גראם מסלה)אופן ההכנה:בוררים ורוחצים את העדשים, משרים בקערה עם מים למשך הלילה.בסיר בינוני מאדים את הבצל בשמן ושום עד שהבצל מתחיל להזהיב.מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 4-5 דקות. מוסיפים את העדשים, המים ואבקת המרק ומרתיחים. מבשלים כשעה עד שניתן למעוך את העדשים. אם המרק מתאדה, מוסיפים מים.מוסיפים את כל התבלינים, מיץ הלימון והכוסברה ומבשלים במשך עשר דקות נוספות. טוחנים את המרק עם מקל – בלנדר.שרה בר אשר, תזונאית טבעית, מעבירה סדנאות לאוכל בריא ומהיר, בעלת קליניקות לתזונה טבעית ברעננה, בגדרה ובאלקנה, טל. 0545493632. [email protected]

חומרים:
1 כוס עדשים ירוקות
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות
5 גבעולי סלרי פרוסים
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
5 כוסות מים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות מיץ מלימון טרי
6 שיני שום כתושות

תבלינים:
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית זנגביל
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
1 כפית תערובת תבלינים הודית (גראם מסלה)

אופן ההכנה:
בוררים ורוחצים את העדשים, משרים בקערה עם מים למשך הלילה.
בסיר בינוני מאדים את הבצל בשמן ושום עד שהבצל מתחיל להזהיב.
מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 4-5 דקות.
מוסיפים את העדשים, המים ואבקת המרק ומרתיחים.
מבשלים כשעה עד שניתן למעוך את העדשים.
אם המרק מתאדה, מוסיפים מים.
מוסיפים את כל התבלינים, מיץ הלימון והכוסברה ומבשלים במשך עשר דקות נוספות.
טוחנים את המרק עם מקל – בלנדר.

שרה בר אשר, תזונאית טבעית, מעבירה סדנאות לאוכל בריא ומהיר, בעלת קליניקות לתזונה טבעית ברעננה, בגדרה ובאלקנה, טל. 0545493632. [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר