מרכיבים:
למרק:
2 קופסאות חציל בלאדי טבעי שרוף באש מסדרת "סלטי השף רפי כהן" של צבר
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
1/2 כף מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
להגשה:
יוגורט
שמן זית
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי המרק בסיר.
מוסיפים מים בכמות של שתי קופסאות סלט ריקות ומביאים לרתיחה.
מבשלים 4-3 דקות על להבה בינונית.
מעבירים את תכולת הסיר לקערת מעבד מזון וטוחנים, או שטוחנים בעזרת בלנדר מוט, עד קבלת תערובת חלקה.
הגשה:
יוצקים מרק לקערה אישית.
מסדרים כף גדושה של יוגורט במרכז הקערה.
מטפטפים שמן זית ומגישים.