גספאצ'ו אפונה ונענע

חומרים ל-5 מנות 400 גרם אפונה (טריה או מוקפאת של סנפרוסט)30 עלי נענע טריים ושטופים2 כוסות מרק ירקות צחרבע כוס שמן זיתמלח, פלפל שחור גרוסחצי מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבןלהגשה2 גביעי יוגורט יופלה לבן או 2 גביעי שמנת קלהעלי נענע טריים לקישוטאופן ההכנה1. מרתיחים בסיר מים, מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה, מבשלים כ 3 דקות, מסננים את האפונה ומעבירים לקערת מים קרים ל 5 דקות ומסננים.2. מעבירים את האפונה למעבד מזון, מוסיפים נענע, מרק ירקות צח שמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומעבדים לתערובת אחידה, מוסיפים את השמנת לבישול ומעבדים דקה נוספת.3. מעבירים את המרק דרך מסננת לקערה, מקררים כ-4 שעות, טועמים ומשפרים תיבול. מוזגים את המרק לצלחות מקוררות, שמים בכל צלחת כף יופלה, מעטרים בעלה נענע ומגישים.

חומרים ל-5 מנות
400 גרם אפונה (טריה או מוקפאת של סנפרוסט)
30 עלי נענע טריים ושטופים
2 כוסות מרק ירקות צח
רבע כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
חצי מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן

להגשה
2 גביעי יוגורט יופלה לבן או 2 גביעי שמנת קלה
עלי נענע טריים לקישוט

אופן ההכנה
1. מרתיחים בסיר מים, מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה, מבשלים כ 3 דקות, מסננים את האפונה ומעבירים לקערת מים קרים ל 5 דקות ומסננים.

2. מעבירים את האפונה למעבד מזון, מוסיפים נענע, מרק ירקות צח שמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומעבדים לתערובת אחידה, מוסיפים את השמנת לבישול ומעבדים דקה נוספת.

3. מעבירים את המרק דרך מסננת לקערה, מקררים כ-4 שעות, טועמים ומשפרים תיבול. מוזגים את המרק לצלחות מקוררות, שמים בכל צלחת כף יופלה, מעטרים בעלה נענע ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר