מרק גרגר נחלים

מרק מהנה בטעם מופלא, קל להכנה

מרק מהנה בטעם מופלא, קל להכנה

מצרכים:
1 חבילה של גרגר נחלים
250 גרם כרישה, החלק הלבן בלבד פרוס דק
500 גרם תפו"א חתוך לקוביות
50 גרם חמאה
100 מ"ל שמנת מתוקה
מלח
3 ליטר מים, או 1.5 ליטר מים ו- 1.5 ליטר ציר עוף

אופן ההכנה:
בסיר מחומם לשים חצי מכמות החמאה ואת הכרישה.
לטגן קלות על אש קטנה.
להוסיף את גרגר הנחלים לאחר שקצצנו אותו.
לתת למרכיבים להזיע במחבת לדקה או שתיים.
להוסיף את תפו"א ולבשל על אש קטנה לדקה, שתיים.
להוסיף את הנוזלים (מים או מים+ציר) ולתבל עם מלח.
להביא לרתיחה ולבשל עד שתפו"א מבושלים.
להוריד מהאש ולשים בבלנדר.
להחזיר את התערובת לאש ולהביא לרתיחה.
 להוסיף את החמאה שנשארה והשמנת המתוקה (שמנת מתוקה 10% עושה מצויין את העבודה).
אפשר לקשט עם עלה גרגר נחלים.

תגובה אחת

  1. מעולה! עדיף להשתמש בשתי חבילות גרגר נחלים ולהשאיר את הכמויות של כל המרכיבים האחרים. הטעם יותר דומיננטי וטעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר