מרק דלעת, גזר ושמיר

במקום שמיר אפשר להשתמש בפטרוזיליה או בכוסברה. מרכיבים (ל-8 מנות):שמן זית1 בצל סגול או לבן בינוני-גדול, קלוף וקצוץ דק3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק8 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים גס2 יח' שורש פטרוזיליה, קלופים1.5 ק"ג (משקל ברוטו, עם הקליפה) דלעת, קלופה וחתוכה גס2 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף וחתוך גס4 גבעולי סלרי אמריקני, שטופים וחתוכים גס3-4 כפות קוואקר (שיבולת שועל קצוצה, אינסטנט)1/5 צרור שמיר טרי, שטוף וקצוץ דקמלחפלפל שחור גרוס גסלעיטור: מעט שמיר טרי, שטוף וקצוץאופן ההכנה:מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה. מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה בינונית.מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים גזר ושורש פטרוזיליה ומערבבים על אש גבוהה במשך דקה. מוסיפים דלעת, כרשה וסלרי, 2-3 כפות שמן זית ומערבבים על אש גבוהה במשך 1-2 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב אקראי במשך 5 דקות. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים (רצוי מסוננים או מינרליים) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בגזר. מסירים מן האש ומרסקים את תוכן הסיר בעזרת בלנדר מוט (או במעבד מזון, בשני מחזורים) עד לקבלת מחית חלקה. מחזירים לסיר, מוסיפים 200 מ"ל מים רותחים או יותר, לפי הסמיכות הרצויה ומערבבים.מוסיפים קוואקר, שמיר, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס גס ומערבבים. מבשלים על אש קטנה במשך 10-15 דקות או עד שטעם השמיר נספג במרק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מייד. אם רוצים, מעטרים במעט שמיר. צילום: סטודיו דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

במקום שמיר אפשר להשתמש בפטרוזיליה או בכוסברה.

מרכיבים (ל-8 מנות):
שמן זית
1 בצל סגול או לבן בינוני-גדול, קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
8 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים גס
2 יח' שורש פטרוזיליה, קלופים
1.5 ק"ג (משקל ברוטו, עם הקליפה) דלעת, קלופה וחתוכה גס
2 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף וחתוך גס
4 גבעולי סלרי אמריקני, שטופים וחתוכים גס
3-4 כפות קוואקר (שיבולת שועל קצוצה, אינסטנט)
1/5 צרור שמיר טרי, שטוף וקצוץ דק
מלח
פלפל שחור גרוס גס
לעיטור:
מעט שמיר טרי, שטוף וקצוץ

אופן ההכנה:
מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה.
מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה בינונית.
מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה קלה.
מוסיפים גזר ושורש פטרוזיליה ומערבבים על אש גבוהה במשך דקה.
מוסיפים דלעת, כרשה וסלרי, 2-3 כפות שמן זית ומערבבים על אש גבוהה במשך 1-2 דקות.
מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב אקראי במשך 5 דקות.
מוסיפים 2 ליטר מים רותחים (רצוי מסוננים או מינרליים) ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בגזר.
מסירים מן האש ומרסקים את תוכן הסיר בעזרת בלנדר מוט (או במעבד מזון, בשני מחזורים) עד לקבלת מחית חלקה.
מחזירים לסיר, מוסיפים 200 מ"ל מים רותחים או יותר, לפי הסמיכות הרצויה ומערבבים.
מוסיפים קוואקר, שמיר, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס גס ומערבבים. מבשלים על אש קטנה במשך 10-15 דקות או עד שטעם השמיר נספג במרק.
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מייד.
אם רוצים, מעטרים במעט שמיר.

צילום: סטודיו דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר